Impresii despre piesa „Tequila Boom” după Neil Simon, jucată de actorii Teatrului „Luceafărul”

Home  >>  Basarabia  >>  Impresii despre piesa „Tequila Boom” după Neil Simon, jucată de actorii Teatrului „Luceafărul”

Impresii despre piesa „Tequila Boom” după Neil Simon, jucată de actorii Teatrului „Luceafărul”

11
nov.,2019

0

Ieri, în premieră, am fost și eu la Teatru Republicat „Luceafărul” din municipiul Chișinău.

Dacă să fiu sincer, în viața mea am fost doar de vreo 10-12 ori la teatru.

În ultimii 29 de ani de când sunt cetățean al Republicii Moldova, am fost la Teatrul „Mihai Eminescu”, Teatru „Satiricus”, Teatrul „Geneza ART”, Teatrul „Eugen Ionesco” și în sfârșit – la Teatru Republican „Luceafărul”.
Câteva impresii despre Teatrul „Luceafărul”

Potrivit site-ului luceafărul.md, teatrul i-a naștere în 1960 la Chișinău în calitate de teatru pentru copii şi tineret și activează până în prezent.

Ca locație, teatrul este amplasat în centrul Chișinăului, la intersecția străzilor Veronica Micle cu Vasile Alecsandri (practic în spate la sediul central al MAI) și dispune de mai multe locuri de parcare.

Clădirea teatrului nu este mare, însă este cuprinsă de un farmec aparte – al actoriei. Chiar la intrare în sală, pe centru, dăinuiești statuia Marelui Luceafăr al poeziei noastre – Mihai Eminescu.

 Premiera „Tequila Boom” după Neil Simon și în regia lui Vitalie Drucec

Potrivit site-urilor de profil, spectacolul „Tequila Boom” este realizat în baza textului lui Neil Simon – „Un cuplu ciudat”, varianta pentru femei, scris în anii 80, la 20 de ani după ce dramaturgul publicase deja o variantă cu personaje masculine.

Textul acestei piese s-a jucat cu mare succes pe Broadway şi în toată lumea iar versiune scenică oferită de regizorul Vitalie Drucec va putea fi urmărită în cele trei zile de premieră la Teatrul „Luceafărul”: 10, 15, 17 noiembrie, la ora 18:00.

Acțiunea aduce în prim-plan o gașcă de femei, care au o tradiție – să se întâlnească în fiecare vineri acasă la una dintre ele și să joace „Ştii şi câştigi”.

Femeile vorbesc despre ele însele, unele despre altele, despre soţii lor şi despre bărbaţi în general, implicit despre sex, despre relaţii ratate şi şanse neexploatate. Întrebările din jocul pe care-l joacă sunt întotdeauna un pretext pentru comentarii amuzante, mai mult sau mai puţin cinice, şi pentru amintiri din anii de liceu.

Distribuţia, preponderent feminină, oferă spectatorilor posibilitatea unei întâlniri explozive cu majoritatea actriţelor teatrului:

 • Vitalia Grigoriu
 • Rodica Mereuță
 • Iraida Bobescu
 • Diana Cazac
 • Ecaterina Dănuță
 • Inga Petica.

Cele două roluri masculine sunt interpretate de actorii:

 • Valentin Munteanu
 • Oleg Macovei

Impresiile mele despre piesa „Tequila Boom”

Este o piesa tare cool, umoristică și captivează pe oricine care are o vârstă  16+.

Chiar de la început, prestația actorilor te captivează prin jocul lor și talentul de a se infiltra în rolul unei polițiste din New York, pe nume „Nikki”, a unei jurnaliste sportive ce „își sponsorizează” ex-soțul, în rolul lui „Flor”, casnica care „ar scoate din pepeni” pe oricine datorită exagerării sale …. și chiar a lui „Huli”, mexicanul masiv cu inimă cât o pâine caldă

În toată perioada de cca 2 ore cât durează piesa, în sală se aud doar zâmbete și îți crează impresia că și spectatorii trăiesc rolul actorilor, trăiesc emoțiile redate pe hârtie de regizorul Vitalie Drucec.


Toți actorii sunt buni, ba nu – toți actorii sunt foarte buni!

Totuși, am rămas impresionat de prestația „polițista din New York” pe nume Nikki.

Or, faptul că o cunosc în calitate de familistă și mamă a doi copii extraordinari de educați și deștepți, nu îmi permitea să mă gândesc că Katiușa (în piesă e Nikki), ar putea să joace și roluri cu un conținut și mișcări mai picante …

Aceasta este lumea fascinantă a teatrului și promit că o să merg mai des la teatru, în special la „Luceafărul”

În acest context, Vă recomand tuturor să îmi urmați exemplul și să mergeți teatru. Teatrul nu este doar un joc al actorilor … e mai mult decât o viață încadrată în 2 ore de prestație pe scenă.

Când mai puteți viziona piesa
 • Data și timpul: 15 noiembrie 18:00 / 17 noiembrie 18:00 / 30 noiembrie 18:00
 • Bilete:90 – 100 Lei
 • Contacte: +37322226520 / +37322210627

În timp ce căutam informații despre piesă, am depistat și o mică galerie foto realizată de Denis Chicu și publicată pe pagina sa de facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte