#ForțaUNGHENI // Eu am votat pentru viitorul european al municipiului Ungheni. Dar tu?

Home  >>  Basarabia  >>  #ForțaUNGHENI // Eu am votat pentru viitorul european al municipiului Ungheni. Dar tu?

#ForțaUNGHENI // Eu am votat pentru viitorul european al municipiului Ungheni. Dar tu?

20
oct.,2019

0

Acest articol exprimă poziția personală referitor la necesitate exercitării dreptului la vot și nicidecum nu este o ingerință în rezultatul scrutinului electoral în municipiul Ungheni.

E ora 8 și 30.

În cadrul Secției de vot nr. 35/2, amplasată în incinta Liceului Teoretic „Ion Creangă” din sectorul Dănuțeni, deja mai mulți Ungheneni și-au exprimat alegerea privind viitorul Primar al municipiului și listele consilierilor municipali și raionali. Gândesc că pentru un viitor european al municipiului.

Chiar la intrare în Sala Festivă, locul unde au fost organizate toate scrutinele din istoria Republicii Moldova, sunt afișate mai multe instrucțiuni referitor la procesul de „votare”.


Mă copleșesc emoțiile …

Sala Festivă reprezintă inima culturală a școlii și locul în care în 12 ani de liceu, am asistat la mai multe evenimente, inclusiv ședința prin care am fost informați la 7 aprilie despre riscurile participării la manifestațiile politice ce implică prezența masivă a maselor. Cu alte cuvinte – Agora Liceului Teoretic „Ion Creangă”.

Începând cu primul meu vot aplicat pe buletin la alegerile din 5 aprilie 2009 și până în prezent, nu am nici o lipsă și am participat absolut la toate scrutinele electorale, exercitând dreptul anume ai, la Creangă.

Tradițional, m-am apropiat de persoana masa în spatele căreia figura adresa mea. Am prezentat buletinul de identitate, am semnat și am primit 3 buletine de vot. Le-am luat și m-am îndepărtat spre cabina de vot. Tradiționala cabină în care viitorul se decide printr-o simplă aplicare a ștampilei votat în dreptul actorului / grupului de actori ce ne vor organiza o nouă / veche piesă a democrației.

Am votat pentru un viitor european al sectorului Dănuțeni și a municipiului Ungheni …

Cel mai greu a fost să mă hotărăsc. Decizia de a oferi oportunitatea unui candidat să urce la cârma municipiului e cu mult mai grea decât votul pentru o formațiune politică la parlamentare. Acum se alege gospodarul. Capitanul și echipajul ce vor dirija și vor direcționa municipiul Ungheni pentru următori 4 ani.

Am decis. Acord votul meu pentru candidatul care îmi va realiza măcar o parte din solicitările și propunerile publicate de vre-o 4 ani pe acest blog și va investi caracter și cunoștințe în dezvoltarea municipiului Ungheni.

După 3 minute de gânduri, am aplicat ștampila pe toate cele 3 buletine de vot și le-am introdus în urnă. A urat o zi bună în continuare și am părăsit incinta Liceului Teoretic „Ion Creangă”.

Eu am votat. Sunt împlinit moral și satisfăcut că am alest un viitor european al municipiului Ungheni. E ora 8 și 50 de minute …——————————————————————————————————————————————————————

P.S. Acest articol nu are ca scop relatarea a 20 de minute din viața mea. Acest articol este despre importanța dreptului de a alege singur viitorul tău.

În acest context, Vin cu îndemnul către voi, tinerii de azi și viitorul de mâine a celui mai frumos municipiu de pe Terra – Ungheni, ieșiți la vot și Vă exercitați dreptul și obligația civică.

Viitorul îl creem singuri iar ștampila „votat” aplicată pe buletinul de vot reprezintă una din micile puzzle ale viitorului european al municipiului Ungheni.

Eu am votat pentru:

  • Trotuar în sectorul Dănuțeni, în segmentul intrare Ungheni – str-la Ștefan cel Mare;
  • Sistem de canalizare modern;
  • Strada Petru Cazacu și în general drumuri asfaltate și nu prin faioasa tehnologie „variantă albă”;
  • Stații de așteptare și transport public municipal modern;
  • renașterea potențialului turistic a lacului Delia;
  • promovarea evenimentelor culturale și a Festivalului Castanului;
  • continuarea ritmului de înfrățire cu accent major cu localitățile din dreapta Prutului;
  • lobby pentru finisarea traseului R1 Ungheni – Chișinău și inițerea construcției Podului peste Prut, parte a Autostrăzii Unirii / Ungheni – Iași – Târgu Mureș;
  • apă de calitate la robinet;
  • și multe alte priorități …

Eu am votat pentru viitorul european al municipiului Ungheni. Dar tu?

#ForțaUNGHENILasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte