Foto // Am fost auzit … pe jumătate. Primăria Ungheni a modernizat 0.6 km de trotuar în sectorul Dănuțeni

Home  >>  Basarabia  >>  Foto // Am fost auzit … pe jumătate. Primăria Ungheni a modernizat 0.6 km de trotuar în sectorul Dănuțeni

Foto // Am fost auzit … pe jumătate. Primăria Ungheni a modernizat 0.6 km de trotuar în sectorul Dănuțeni

17
oct.,2019

1

Cu aproximativ 1 an în urmă am scris un articol dedicat lipsei sau stării deplorabile a unor segmente de trotuar din partea sudică a sectorului Dănuțeni.Astfel, în articolul precedent am criticat administrația publică locală pentru faptul că nu întreprinde măsuri suficiente de urbanizarea celui mai mare sector – Dănuțeni.

Începând cu indicatorul „Ungheni”, intrarea în municipiul Ungheni din direcția Nisporeni și până la intersecția străzii Ștefan cel Mare și Sfânt cu str-la cu acelaș nume, lipsește complet, pe ambele părți ale carosabilului, spațiu amenaja pentru pietoni – trotuarul.

Pe toată porțiunea de cca 1.5 km, circulă copii spre Liceul Teoretic „Ion Creangă” și Grădinița-creșă „Tereza Sobolevschi”.”

Totodată, atunci le-am amintit autorităților că strada Ștefan cel Mare din municipiul Ungheni este singura arteră rutieră care face legătura dintre municipiu și orașul Nisporeni. În contextul în care noul termen pentru traseul R1 Ungheni – Chișinău este 2021, majoritatea locuitorilor se deplasează spre municipiul Chișinău prin or. Nisporeni. Astfel, pietonii sunt supuși zilnic riscului de a fi victimele unor accidente rutiere.

Astăzi, la circa 1 an de la publicarea articolul Toate drumurile duc la Ungheni (Dănuțeni), cu excepția trotuarelor, sunt bucuros să Vă anunț că mesajul lansat de mine anterior, a fost auzit și a început a fi implementat. La început, doar pe 0.6 km din 2 km cât are segmentul de trotuar de la strada Petru Rareș și până la intrarea în municipiul Ungheni.

Totodată, aces lucru îmi inspiră încredere că „carul s-a urnit din loc” și în viitorul apropiat, locuitorii celui mai mare sector – Dănuțeni, se vor bucura de infrastructură urbană la fel ca și ceilalți locuitori ai celui mai frumos municipiu – Ungheni.

În aceași ordine de idei, Vă anunț că Primăria municipiului Ungheni a publicat un comunicat prin care ne anunță:

„Continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere a municipiului Ungheni începute în primăvara anului 2019.

Locuitorii Cartierului Dănuțeni vor circula în mai multă siguranță. Aici au fost realizate lucrări de pavare a circa 0,6 km de trotuar de-a lungul străzii Ștefan cel Mare, porțiunea cuprinsă între străzile Petru Rareș și Podurilor.

La moment se efectuează lucrări de amenajare a gazonului și acostamentului dintre stradă și bordură”

Pentru o mai multă claritate, am solicitat mai multe detalii de la responsabilii din partea Primăriei referitor la lucrările realizate la reabilitarea a 600 metri de trotuar pe strada Ștefan cel Mare.Astfel, Vă prezint o mică informație, în cifre:

  • Lungimea exactă a trotuarului reabilitat – 598 metri;
  • Lățimea reabilitată – de la 1.8 până la 2.8 metri;
  • Bugetul  – 600 210 MDL;
  • Sursa finanțării – Bugetul municipiului Ungheni;
  • Perioada de executare – octombrie – noiembrie 2019;
  • Impact direct – cca 5 000 – 7 000 locuitori ai sectorului Dănuțeni;
  • Impact indirect – toți locuitorii și oaspeții municipiului;
  • Lucrările de rabilitare vor continua și în anul 2020.

Totodată, sunt bucuros să Vă informez că reprezentanții Primăriei Ungheni mi-au dat asigurări că subiectul invocat de mine anterior, cel al lipsei trotuarelor, se află la controlul administrației publice locale și în viitorul apropiat vor fi identificate resurse financiare și inițiată procedura de construcție și reconstrucție (în locul unde a existat trotuar) a unui segment de trotuar în porțiunea stradelei Ștefan cel Mare și intrare în municipiul Ungheni din direcția orașului Nisporeni (indicatorul Ungheni de lângă ex-uzina Biochimică).

Galerie Foto:

1.Segmentul reabilitat:

2. Segmentul lipsă:

În poză este tânăra Sofia B, locuitoare a municipiul Ungheni și elevă a Grădiniței „Tereza Sobolevschi-Corj

În poză este tânăra Sofia B, locuitoare a municipiul Ungheni și elevă a Grădiniței „Tereza Sobolevschi-Corj

Să fie într-un ceas bun și Cred în capacitatea Ungheniului de a deveni mai frumos ca „Monaco”.

#ForțaDĂNUȚENI, #ForțaUNGHENIOne Comment so far:

  1. […] Geological Survey, pe care apar mai multe localități din RSSM, inclusiv orașul Ungheni, satele Dănuțeni, Berești, Mânzâteștii Vechi și Zagarancea la […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte