De ce ședințele Consiliului Municipal și Raional Ungheni nu sunt LIVE?

Home  >>  Basarabia  >>  De ce ședințele Consiliului Municipal și Raional Ungheni nu sunt LIVE?

De ce ședințele Consiliului Municipal și Raional Ungheni nu sunt LIVE?

16
apr.,2019

0

În „epoca” în care fiecare al doilea cetățean are telefon mobil cu acces la internet, „epoca” în care „live-urile” curg gârlă pe Facebook, Instagram, Youtube, Primăria și Consiliul raional Ungheni, încă, nu prezintă LIVE ședințele.Prezentarea LIVE a ședințelor de interes public este unul dintre cele mai directe metode de a informa cetățenii despre activitatea Administrației Publice Locale.

Eventuala transmitere LIVE a ședințelor ar crește gradul de transparenţa în procesul decizional prin informarea, în regim LIVE, a cetăţenilor și asigurarea de posibilităţi egale pentru participarea cetăţenilor, fie și virtual, la ședințele forului local.

Ca exemplu:

În acelaș context, Primăria Municipiului Ungheni și Consiliul raional Ungheni ar putea transmite în regim LIVE ședințele consiliilor pe paginile oficiale: Primăria municipiului Ungheni, Consiliul raional Ungheni, dar și în grupul Ungheni de pe facebook.

Totodată, transmiterea în regim LIVE al ședințelor ar crește gradul de implementare al Legii nr. 239 / 2008 privind transparenţa în procesul decizional.

Și totuși, de ce ședințele Consiliului Municipal și Raional Ungheni nu sunt LIVE?

P.S. În prezent, poți face LIVE-uri până și cu telefonul mobil … dacă ai acces la rețeaua globală

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova