Poză de epocă // Târgul Sculeni la 24 iulie 1837

Home  >>  Basarabia  >>  Poză de epocă // Târgul Sculeni la 24 iulie 1837

Poză de epocă // Târgul Sculeni la 24 iulie 1837

21
feb.,2019

1

Recent, am depistat în mediul virtual o poză de epocă, în care este imortalizat Târgul Sculeni la 25 ani de la ocuparea Basarabiei de Imperiul Țarist. Fotografia datează din 24 iulie 1837.
Fotografia a imortalizat o parte a Vamei Sculeni (Zona pentru Carantină), hotar la acea vreme dintre Principatul Moldovei și Imperiul Țarist. În poză putem descifra câțiva „ofițeri” și modul cum arătau clădirile administrative ale punctului vamal la acea vreme: case tradiționale regiunii Moldova de Sus.

În acea perioadă, prin vadul și punctul vamal Sculeni, treceau cele mai importante artere rutiere internaționale care făceau legătura capitalei, Iașul, cu restul Moldovei ocupate (Basarabia), Peterburg și zonele comerciale din imperiul Țarist.

Din motiv că localitatea se află pe malul Prutului, acoperișurile sunt din stuf și alte materiale ce se găsea cu ușurință în zonele de râu și de baltă.

În conformitate cu inscripți de pe poză, fotografia se găsește și aparține Universității din Washington, Stale Unite ale Americii.One Comment so far:

  1. […] Recent, am depistat în mediul virtual o poză de epocă, în care este imortalizat Târgul Sculeni la 25 ani de la ocuparea Basarabiei de Imperiul Țarist. Fotografia datează din 24 iulie 1837, scrie bodrug.eu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte