Poză de epocă: Copii din Cornova, 1931, Basarabia

Home  >>  Basarabia  >>  Poză de epocă: Copii din Cornova, 1931, Basarabia

Poză de epocă: Copii din Cornova, 1931, Basarabia

5
feb.,2019

1

Recent, ungheneanul Igor Munteanu, ex-Ambasador al Republicii Moldova în SUA și ex-director executiv al IDIS Viitorul, a încărcat pe contul de facebook o poză de epocă în care este imortalizată copilăria pe Valea Culei, mai exact – Cornova, Basarabia, anul 1931.Din descrierea pozei de către Igor Munteanu:

„1931. Cornova, România, Basarabia. O preasugestivă fotogafie a unui grup de copii din satul Cornova, locul ales de Dimitrie Gusti și echipa sa pentru cercetarea de teren monografică, Anton Golopenția, Henri Stahl, Mircea Vulcănescu, nume grele în sociologia românească. Copiii din fotografia lui Iosif Berman, un faimos fotoreporter de la București, au rămas în istorie ca una din cele mai sugestive și mai frumoase mărturii a experimentului sociologic de la Cornova.”

sursa: Igor Munteanu / Facebook

One Comment so far:

  1. […] Recent, ungheneanul Igor Munteanu, ex-Ambasador al Republicii Moldova în SUA și ex-director executiv al IDIS Viitorul, a încărcat pe contul de facebook o poză de epocă în care este imortalizată copilăria pe Valea Culei, mai exact – Cornova, Basarabia, anul 1931, se comunică pe bodrug.eu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte