În comuna Sinești din Ungheni va fi instalat un monument în memoria victimelor regimului totalitar stalinist

Home  >>  Al II-lea Război Mondial  >>  În comuna Sinești din Ungheni va fi instalat un monument în memoria victimelor regimului totalitar stalinist

În comuna Sinești din Ungheni va fi instalat un monument în memoria victimelor regimului totalitar stalinist

18
ian.,2019

0

Un monument în memoria victimelor represiunilor politice ale regimului totalitar stalinist va fi edificat pe Valea Culei, în satul Sinești din raionul Ungheni. Acesta urmează a fi instalat în fața Casei de Cultură din localitate.


„În temeiul art. 7 din Legea monumentelor de for public nr.192 din 2011, Guvernul Republicii Moldova va aproba în Ședința Guvernului din 18 ianuarie 2018, la propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și în temeiul deciziei Consiliului comunal Sinești, înființarea în satul Sinești, raionul Ungheni, a monumentului în memoria victimelor represiunilor politice ale regimului totalitar stalinist.”

Conform proiectului Hotărârii de Guvern, elaborată de Ministerul educației, Culturii și Cercetării, monumentul va fi înființat conform unui proiect avizat proiect avizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, iar cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea, edificarea monumentului și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare ale bugetului Primăriei comunei Sinești, precum și din donații și sponsorizări.

Monumentul se propune a fi edificat în scopul comemorării locuitorilor victime a represiunilor politice a regimilui totalitar stalinist.

HG Cu privire la înființare… by on ScribdLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte