„Iubește-ți accentul” // Îndemnul Vinariei Purcari dedicat Limbii Române, originii și Centenarului Marii Uniri

Home  >>  Basarabia  >>  „Iubește-ți accentul” // Îndemnul Vinariei Purcari dedicat Limbii Române, originii și Centenarului Marii Uniri

„Iubește-ți accentul” // Îndemnul Vinariei Purcari dedicat Limbii Române, originii și Centenarului Marii Uniri

4
dec.,2018

1

„Ce-ar fi dacă pentru o zi am renunța la accentul „de București” și am vorbi așa cum ne-au vorbit buneii? Dacă ne-am întoarce în copilărie, pentru poveștile de-atunci și cuvintele rotunde, calde și pline de bunătate? Ca să nu uităm cine suntem și de unde venim. Ca să iubim mai mult.”

Așa începe descrierea clipului video „Iubește-ți accentul”, elaborat de către Vinăria Purcari.Clipul este dedicat tuturor românilor și celor care gândesc românește, indiferent de accentul accentul (graiul) cu care vorbiți limba română. În acelaș timp, acesta este un omagiu adus împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire – Centenarul Marii Uniri.

Producția video a fost lansat în ajunul zile de 1 decembrie 2018 – Ziua în care toți Românii au sărbătorit Marea Unire.

„Ce-ar fi dacă pentru o zi am renunța la accentul „de Ungheni, de Râbnița, de Tighina, de Cahul” și am vorbi așa cum ne-au vorbit buneii – în graiul matern, în Limba RomânăOne Comment so far:

  1. […] începe descrierea clipului video „Iubește-ți accentul”, elaborat de către Vinăria Purcari. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte