Doc // Colegiul de Medicină din or. Ungheni își schimbă denumirea

Home  >>  Basarabia  >>  Doc // Colegiul de Medicină din or. Ungheni își schimbă denumirea

Doc // Colegiul de Medicină din or. Ungheni își schimbă denumirea

17
Oct,2018

1

În ședința Cabinetului de Miniștri din 17 octombrie 2018, Guvernul a aprobat Hotărârea „cu privire la modificarea anexei nr. 3 la Hotărîrea Guvernului nr. 397/2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, structurii şi efectivului-limită ale aparatului central al acestuia” prin care mai multe instituții de învățământ din domeniul medical își schimbă denumirea. Astfel, Colegiul de Medicină din or. Ungheni este redenumit în Colegiul de Medicină Ungheni.
Conform Notei Informative a porictului HG, în contextul noilor direcţii de dezvoltare strategice a instituţiilor din cadrul sistemului de sănătate publică la nivel naţional, a fost elaborat proiectul de modificare a denumirilor a unor instituţii publice: Colegiul de Medicină, or. Cahul în Colegiul de Medicină Cahul, Colegiul de Medicină, or. Ungheni în Colegiul de Medicină Ungheni, Colegiul de Medicină, or. Orhei în Colegiul de Medicină Orhei, argumentînd prin faptul că reieşind din modificările operate prin Legea nr. 248 din 03 noiembrie 2016 la Legea nr. 764-XV din 27 decembrie 2001 privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova oraşul Cahul, Orhei şi Ungheni au statut de municipiu.

Proiectul Hotărârii Guvernului a fost avizat pozitiv de toate instituțiile responsabile.

Istoria apariției Colegiului de Medicină Ungheni

Colegiul de Medicină Ungheni îşi desfăşoară activitatea din 1992 în baza Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova nr. 677 din 16 octombrie 1992 „Cu privire la evacuarea Şcolii de Medicină din Bender în oraşul Ungheni”, întrucît autorităţile administraţiei locale din oraşul Bender nu asigurau funcţionarea normală a Colegiului de Medicină şi nu se respectau drepturile omului, fiind un pericol pentru viaţa elevilor şi a colaboratorilor.

În conformitate cu această decizie, Colegiul de Medicină din Ungheni a fost amplasat temporar (cu statut de colegiu evacuat din or. Bender) în cîteva instituţiii de învăţămînt din or.Ungheni. În scurt timp, cu aportul Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Sănătăţii, Primăriei oraşului Ungheni, Prefecturii Judeţului Iaşi Romania, s-a efectuat o reparaţie cosmetică a fostei Şcoli medii de cultură generală nr.10, fiind posibilă înmatricularea la învăţătură în instituţia nou creată a peste 850 de studenţi.Toate posturile vacante de profesori au fost suplinite prin concurs de cadre experimentate din oraşul Ungheni.

Hotărârea „cu privire la modificarea anexei nr. 3 la Hotărîrea Guvernului nr. 397/2011 pentru aprobarea Reg… by Marin Mihai Bodrug on ScribdComments

comments

One Comment so far:

  1. […] În ședința Cabinetului de Miniștri din 17 octombrie 2018, Guvernul a aprobat Hotărârea „cu privire la modificarea anexei nr. 3 la Hotărîrea Guvernului nr. 397/2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, structurii şi efectivului-limită ale aparatului central al acestuia” prin care mai multe instituții de învățământ din domeniul medical își schimbă denumirea. Astfel, Colegiul de Medicină din or. Ungheni este redenumit în Colegiul de Medicină Ungheni, transmite bodrug.eu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova