Top 7 cele mai populare articole de pe blogurile moldovenești pentru septembrie 2018, în versiunea platformei Blogtop.md

Home  >>  Basarabia  >>  Top 7 cele mai populare articole de pe blogurile moldovenești pentru septembrie 2018, în versiunea platformei Blogtop.md

Top 7 cele mai populare articole de pe blogurile moldovenești pentru septembrie 2018, în versiunea platformei Blogtop.md

10
Oct,2018

0

Platforma Blogtop.md a publicat astăzi articolul „Cele mai populare articole și clipuri video pe Blogtop – septembrie 2018” în cadrul căruia a prezentat Top 7 cele mai populare articole de pe blogurile moldovenești pentru septembrie 2018.

Autorul topului menționează că:

Continuăm să monitorizăm blogurile din Republica Moldova. Află dintr-o singură privire, care au fost cele mai populare 7 articole de pe blogurile din Moldova în luna septembrie.

Menționăm că  în top sunt incluse maxim câte un articol pentru fiecare autor.

Cele mai populare 7 articole de pe bloguri:

Cel mai popular articol al lunii septembrie este semnat de Dragoș Galbur, care a acumulat circa 3.9 mii de aprecieri, comentarii și distribuiri în Social Media.


1. Era sau nu Dodon în mașină în timpul accidentului? / Dragoș Galbur

Cred că toți deja știți că duminica trecută președintele Igor Dodon a nimerit într-un accident auto. Un accident aparent destul de serios, dar și plin de întrebări fără răspunsuri. Întrebări care, însoțite de reacțiile deputaților socialiști, de comportamentul ulterior al președintelui, dar și de acoperirea mediatică în exces de către canalele afiliate puterii, mă fac să cred că totul a fost o înscenare. Știu, unii ar zice că nu are cum, însă eu cred că niște oameni care au inventat istoria cu 30.000 de refugiați sirieni, aberația cu copiii care s-au sinucis din cauza camerelor la BAC, care au furat un miliard din sistemul bancar, care fac publice clipuri filmate cu camera ascunsă cum oponenții politici fac sex, credeți-mă, acești oameni pot organiza un accident auto, cât ai zice pește. Sau cât ai zice porc, că-i doar o silabă.

2. Alexandru Plăcintă:’’Noi, oamenii, nu putem opri timpul!’’ / Svetlana Vizitiu

Îi plăcea foarte mult să viseze, şi îşi imagina un viitor frumos, îndestulat, în care el îşi procura tot ce dorea: îmbrăcăminte, încălțăminte după ce primea salariul pentru munca lui. Neapărat şi acest atribut: Munca! Un serviciu pe placul inimii şi o remunerare pe merit… În continuare, Alexandru Plăcintă rămâne acelaşi visător, plin de speranţe şi optimism… Şi, e un romantic incurabil. Scrie poezii şi poveşti pline cu dor, dragoste şi fericire. Un spirit însufleţit din viaţă de zi cu zi, cu un strop de magie adăugat în cuvintele inspirate… Oamenii se bucură împreună cu el, de poveştile şi versurile lui, şi chiar încep a crede că totul într-adevăr se realizează… Mulţumirile urmează una după alta…
3. Mardare / Gheorghe Erizanu

Viorel Mardare se simțea slăbit și vlăguit din iarnă. A crezut că e o răceală. A umblat pe la medicii Chișinăului. Care l-au examinat, l-au trimis să treacă testul SIDA. I-au zis că nu are SIDA. I-au zis că nu are pneumonie. I-au dat pungi de pastile. De plămâni. De inimă. De cap. De ochi.

Apoi Sergiu Prodan l-a urcat în mașină și l-a dus să treacă examenul medical în Germania. Vineri au venit rezultatele. Verdict: cancer.

4. Despărțirile dor… / Licurici de suflet

Orice om își are propriul drum în viaţă, așa încât ceilalți îl însoțesc o perioadă mai lungă sau mai scurtă după care îl părăsesc. Fiecare dintre noi am trecut prin despărțiri. Când te desparți din vina ta, încerci o vreme să lupţi cu inevitabilul, încerci să salvezi relaţia. Speri că poate poate va renaște dragostea la fel ca pasărea Phoenix. Și renunți. Renunți când conștientizezi că din dragostea dogoritoare de la început nu a mai rămas nici măcar cenușa. Îi găsești o sumedenie de cusururi partenerului care până nu demult avea doar calități. În schimb, când te desparți din vina celuilalt, ai nevoie de o perioadă de timp ca să înțelegi ce s-a întâmplat. Iei povestea de la capăt, pas cu pas și te chinui să pricepi ce n-a fost bine și unde ar fi trebuit ca lucrurile să cotească pe alt drum. Ajungi să te crezi urât și nedemn de iubire.
5. Accident groaznic în apropiere de Blândești, r. Ungheni / Marin Bodrug

Un accident groaznic a avut loc în această după-amiază pe traseul R16, în apropiere de satul Blândești, raionul Ungheni. În tragicul accident a decedat o fetiță de 8 anișorii.

Conform unor comentarii în grupul Ungheni de pe facebook, in accident a fost implicat un autoturism ce aparține primăriei Sculeni

Inspectoratul de Poliție Ungheni urmeaza sa investigheze cazul și să expună versiunea oficială a accidentului.

6. Despre protestul meu permanent / Dumitru Alaiba

– Vă știu de pe undeva. Pe la proteste nu umblați?

– Umblu, desigur.

– Atunci ne vedem în piață. / taximetrist.

*********
– Dumitru, salut! Sunteți bravo.  / pur și simplu un băutor de bere la o terasă, pe lângă care treceam cu bicicleta.
 *********
– Tare bună postarea ceea pe blog. Am citit-o de trei ori. Fix în frunte. / chelner.
*********
7. Natalia Politanscaia, tânăra din Moldova care a deschis o școală de dans în Germania / Portrete în cuvinte

Voi știți cum arată ambiția și optimismul când merg mână în mână? Încă nu? Să știți că eu deja am găsit întruchiparea vie a acestei definiții în persoana Nataliei Politanscaia, o tânără de 25 de ani, care de curând și-a deschis în Frankfurt o școală de dans sportiv. Pare incredibil de greu. Așa am zis și eu la început, dar după ce am discutat cu ea am înțeles că lucrurile stau cu mult mai simplu. Trebuie doar să ai încredere în tine și să mergi mereu înainte. Ca să nu vă țin mult în suspans, o las pe ea să povestească cum a fost posibil totul.

sursa: Topblog.md

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova