Finele anului 2019 // Epopea traseului R1 Chișinău – Ungheni continuă

Home  >>  Basarabia  >>  Finele anului 2019 // Epopea traseului R1 Chișinău – Ungheni continuă

Finele anului 2019 // Epopea traseului R1 Chișinău – Ungheni continuă

5
Oct,2018

1

O nouă promisiune din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii privind finasarea reconstrucției traseului național R1 Ungheni – Chișinău – finele anului 2019, și nu în 2021 cum se anunțase anterior. Declarația a fost făcută de ministrul Chiril Gaburici, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public național de televiziune „Moldova 1”. „Acesta este un contract finanțat de partenerii externi. Eram în situația să pierdem finanțarea pentru reconstrucția drumului Chișinău-Ungheni, dar pot să vă spun acum cu certitudine că până la sfârșitul anului 2019 acest drum va fi în totalitate construit”, a declarat Chiril Gaburici.

Demnitarul a mai menționat că lucrările de reparație au fost reluate, contractul care vizează drumul Chișinău-Ungheni fiind unul problematic.

Amintim că traseul traseul național R1 Chișinău – Ungheni cu continuare spre Punctul de trecere a Frontierei de Stat Sculeni trebuia dat în folosință încă acum doi ani, însă lucrările se efectuează și astăzi. Lucrările au fost pornite în august 2014, iar de-a lungul timpului, diferiți oameni aflați în diferite funcții au tot efectuat controale, au dat ultimatumuri și noi promisiuni, însă chiar și așa, acest traseu nu va fi finalizat prea curând. Până la 20 august 2018, au fost reparate cca 55% / 60%.

Serviciul de presă al Administrației de Stat a Drumurilor a declarat anterior pentru portalul bani.md că ultima porțiune de drum, pentru care s-a încheiat un contract recent, urmează a fi dat în exploatare tocmai în anul 2021. Este vorba despre o porțiune de 6 km din totalul de 92 de km. Mai multe detalii în articolul Epopea traseului R1 Chișinău – Ungheni: Anul 2021 – noul termen pentru finisarea reconstrucției traseului

Drumul a fost împărțit în 5 porțiuni, pentru fiecare semnându-se 5 contracte diferite, iar lucrările sunt făcute de antreprenori diferiți” a explicat atunci pentru Bani.md, reprezentantul ASD.

Sursa mai menționa că încă în martie 2017, conducerea Ministerului Transporturilor la acel moment spunea că lucrările trebuie să fie finalizate până la 31 octombrie 2017. Într-un comunicat al ministerului se menționa că în cazul „în care obligațiunile asumate de contractor nu vor fi respectate, va fi reziliat contractul și va fi încasată contravaloarea garanției bancare de bună execuție”. Această abordare a fost aplicată față de azerii Evrascom și cehii de la OHL.

Drumul de ocolire al Municipiului UngheniTotodată, ținem să vă amintim că la 2 august 2018, a fost dată în exploatare Drumul de ocolire al Muncipiului Ungheni. Mai mute detalii puteți citi aici:

  1. Cum arată noul drum de centură al Municipiului Ungheni;
  2. Live Radio Europa Liberă // Darea în exploatare a Centurii de ocolire a Municipiului Ungheni;
  3. Video // Centura mun. Ungheni, „mută din nou” termenul de realizare a Autostrăzii Ungheni-Iași-Tg. Mureș;
  4. Video cu drona // Cum arată șoseaua de centură a mun. Ungheni la 6 decembrie 2017;
  5. Un nou termen pentru traseul de centura al mun. Ungheni: sfârșitul lunii noiembrie 2017;
  6. Foto // Drumul de centură a mun. Ungheni, cu 2 zile înainte de „deschiderea pentru circulație”. Realitatea de pe șantier.
  7. Epopea traseului R1 Chișinău – Ungheni: Octombrie / Noiembrie 2019 – noul termen pentru finisarea reconstrucției drumului național
  8. Epopea traseului R1 Chișinău – Ungheni: Anul 2021 – noul termen pentru finisarea reconstrucției traseului

P.S. 2 – Să fie acesta ultimul termen?!

Comments

comments

One Comment so far:

  1. […] O nouă promisiune din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii privind finasarea reconstrucției traseului național R1 Ungheni – Chișinău – finele anului 2019, și nu în 2021 cum se anunțase anterior. Declarația a fost făcută de ministrul Chiril Gaburici, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public național de televiziune „Moldova 1”, comunică bodrug.eu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova