Toate drumurile duc la Ungheni (Dănuțeni), cu excepția trotuarelor

Home  >>  Basarabia  >>  Toate drumurile duc la Ungheni (Dănuțeni), cu excepția trotuarelor

Toate drumurile duc la Ungheni (Dănuțeni), cu excepția trotuarelor

29
Sep,2018

1

Toate drumurile duc la Ungheni / Dănuțeni, cu excepția trotuarelor – ele practic lipsesc, în perimetrul unor străzi. Această este una din multitudinile de probleme cu care se confruntă locuitorii sectorul Dănuțeni, în special părinții cu copii mici, elevi și simpli pietoni.

Începând cu indicatorul „Ungheni”, intrarea în municipiul Ungheni din direcția Nisporeni și până la intersecția străzii Ștefan cel Mare și Sfânt cu str-la cu acelaș nume, lipsește complet, pe ambele părți ale carosabilului, spațiu amenaja pentru pietoni – trotuarul.

Pe toată porțiunea de cca 1.5 km, circulă copii spre Liceul Teoretic „Ion Creangă” și Grădinița-creșă „Tereza Sobolevschi”.

Pentru cei ce nu cunosc, strada Ștefan cel Mare din municipiul Ungheni este singura arteră rutieră ce face legătura dintre Ungheni și Nisporeni. În contextul în care noul termen pentru traseul R1 Ungheni – Chișinău este 2021, majoritatea locuitorilor pleacă spre municipiul Chișinău prin or. Nisporeni. Astfel, pietonii maturi sunt zilnic supuși riscului de a fi victimele unor accidente rutiere.

Dar când ne gândim la copii?!

Pentru elaborarea acestui articol, am solicitat ajutorul locuitorilor din cartierul Dănuțeni. Vă prezint anunțul postat de mine în cel mai mare grup Ungheni de opinii de facebook:

Stimați locuitori ai cartierului Dănuțeni!
Vreau să elaborez un articol despre trotuarele (lipsa) din cartierul nostru. Din acest motiv, am nevoie de ajutorul vostru. Și anume:
1. Poate cineva să filmeze strada Ștefan cel Mare și Sfânt, din perimetrul str-lei Ștefan cel Mare până la ieșirea din municipiu, spre Nisporeni? (În video să fie vizibil lipsa trotuarului, indiferent de care parte a drumului vorbim).
2. Cîteva poze cu cărucior pentru a fi vizibil faptul că cu căruciorul nu poți merge prin iarbă și peste rigole.
3. Mesaje video cu părerea Dumneavostră despre lipsa trotuarelor în cartierul nostru.
Vă mulțumesc anticipat.
Împreună suntem o forță, #ForțaDĂNUȚENI#ForțaUNGHENI
Scopul articolului este sensibilizarea opiniei publice care ar putea efectua indirect și chiar direct „presiune” pe administrația publică locală (Primăria Municipiului Ungheni) să rezolve această problemă.

În continuare, Vă prezint câteva opinii (foto, video) ale locuitorilor din zonă:
„Venim de la grădiniță, pe așa cărărușa, str. Stefan cel Mare (lângă stadionul din regiunea ex-fabricii Biochimice)

Str. Ștefan cel Mare, direcția spre ieșirea din mun. Ungheni.Comments

comments

One Comment so far:

  1. […] Problema lipsei trotuarelor pe strada Ștefan cel Mare din sectorul Dănuțeni, a fost expus recent într-un articol pe bodrug.eu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova