Cupa „Iacob Ciachir” – eveniment inedit întru renașterea hipismului la Ungheni

Home  >>  Basarabia  >>  Cupa „Iacob Ciachir” – eveniment inedit întru renașterea hipismului la Ungheni

Cupa „Iacob Ciachir” – eveniment inedit întru renașterea hipismului la Ungheni

17
Sep,2018

2

În această sâmbătă (22 septembrie 2018), Junior Chamber Ungheni organizează un eveniment deosebit în Municipiul Ungheni – Cupa „Iacob Ciachir”. Scopul evenimentului este renașterea hipismului la Ungheni.

Cupa „Iacob Ciachir” ceste organizată împreună cu Școala Republicană de Hipism și va culmina cu o competiție unde vor participa cei mai buni cai din Republica Moldova. 

Pagina evenimentului pe facebook: Cupa „Iacob Cechir”

Junior Chamber Moldova reprezintă o organizaţie de tineri lideri, antreprenori şi profesionişti afiliată reţelei mondiale Junior Chamber International (JCI). La momentul de față există cinci comitete locale în Moldova: JCI Chișinău, JCI Ungheni, JCI Rezina, JCI Hîncești și JCI Orhei.Dragi prieteni, JCI Ungheni va invită la Cupa “Iacob Ciachir”, cel mare eveniment al anului organizat împreună cu Școala Republicană de Hipism.
La data de 22 septembrie va avea loc renașterea hipismului la Ungheni care va culmina cu o competiție unde vor participa cei mai buni cai din Republica Moldova.
Denumirea acestui frumos eveniment a fost aleasă în cinstea lui Iacob Ciachir, persoană notorie din istoria orașului Ungheni. 
Vă așteptăm cu drag la data de 22 septembrie, cu începere la ora 11:30.

Locația Evenimentului – Școala de Hipism Ungheni

Anterior, tinerii de la JCI Ungheni au mai întreprins acțiuni de renaștere și promovare a Școlii de hipism din Ungheni. La 16 iunie curent, 18 familii tinere din Ungheni și-au dat întâlnire la școala de hipism unde au adus mâncare pentru cai.

Hipismul a fost cândva în vogă la Ungheni, cu succese remarcabile. La ferma de cai de aici erau exemplare foarte scumpe, care participau la diverse campionate și obțineau rezultate foarte bine. Scopul nostru a fost să le reamintrim oamenilor că există un asemenea sport, care a fost aproape uitat la Ungheni”, a declarat atunci pentru „Expresul” Dionisie Ternovschi, vicepreședintele JCI Ungheni.

Atunci, tinerii antreprenori au dat asigurări că nu se vor opri aici și vor căuta investitori pentru reabilitarea Școlii de hipism din Ungheni.

Discutând cu sportivii de acolo, am înțeles care sunt problemele și de ce au nevoie. Împreună cu membri JCI și nu numai, vom încerca să schimbăm lucrurile. Pentru început, ne-am angajat să instalăm acolo bare de lemn (obstacole pe teren), de care au nevoie sportivii”, a precizat pentru Expresul vicepreședintele JCI.

Și iată rezultatul – Cupa „Iacob Ciachir” – eveniment inedit întru renașterea hipismului la Ungheni

În curând, voi veni cu mai multe detalii referitor la acest minunat eveniment (agenda).

Noi o să participăm, dar voi?!

Comments

comments

2 Comments so far:

  1. […] La 22 septembrie 2018, Junior Chamber Ungheni organizează un eveniment deosebit în Municipiul Ungheni – Cupa „Iacob Ciachir”. Scopul evenimentului este renașterea hipismului la Ungheni, comunică bodrug.eu […]

  2. […] 22 septembrie 2018, în Municipiul Ungheni a fost organizată prima ediția a Cupei la hipism „Iacob Ciachir”. În cadrul evenimentului au fost implicați 20 de cai, dintre care 5 de la Şcoala de hipism […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova