Ești pasionat de fotografie, aplică: Burse de 400 USD fiecare pentru pasionații de arta fotografiei.

Home  >>  Basarabia  >>  Ești pasionat de fotografie, aplică: Burse de 400 USD fiecare pentru pasionații de arta fotografiei.

Ești pasionat de fotografie, aplică: Burse de 400 USD fiecare pentru pasionații de arta fotografiei.

23
Aug,2018

0

Asociația Reporterilor „Oameni și Kilometri” pune la bătaie 5 burse pentru fotografi, în valoare de 400 USD brut fiecare. Bursele sunt oferite în cadrul proiectului „Promoting Accountability through Investigative Reporting” realizat cu sprijinul financiar al National Endowment for Democracy (NED). Prin acest concurs, organizatorii doresc să stimuleze fotografia documentară și fotojurnalismul în spaţiul media din R. Moldova; să încurajăm fotografii să prezinte realități sociale documentate în timp.

Foto: Wiki Loves Earth Moldova. Autor: Ser Ko / Sergiu Cotruță (Ungheni)Câștigătorii vor avea la dispoziție patru luni pentru a documenta și realiza un produs fotojurnalistic. Subiectele se vor axa pe domeniul social și vor fi stabilite de comun acord cu „Oameni și Kilometri”.

Care sunt condițiile pentru a participa:

ELIGIBILITATE:

  • Cetățeni ai Republicii Moldova (inclusiv stânga Nistrului). (Vârsta minimă 18 ani);
  • Experiență de lucru minim între 2 ani în fotojurnalismul social și/sau fotografia documentară.

DOSARUL:

Dosarul de înscriere în concurs va conține:

  • Curriculum-vitae actualizat;
  • Un proiect fotografic, realizat în perioada 2016-2018, care să fie însoțit de o scurtă descriere. Notă: Proiectul urmează să fie prezentat în format pdf;
  • 2 propuneri de subiecte cu tematică socială pe care candidatul ar dori să le documenteze în cadrul proiectului. Fiecare subiect va fi însoțit de o scurtă descriere și motivare (maxim 250 de cuvinte).

Notă: Înainte de expediere, dosarul de înscriere va fi pus într-un folder și zipuit.

Foto: Wiki Loves Earth Moldova. Autor: Ser Ko / Sergiu Cotruță (Ungheni)DEAD-LINE: 26 august 2018, ora 23:59

Aplicațiile vor fi expediate on-line la adresa [email protected] În subiectul e-mail-ului vă rugăm să indicați: Dosar burse pentru fotografi 2018. 

SELECȚIA:

Selecția participanților se va face în două etape: 1. Dosarul de aplicare și 2. Interviul. În cadrul primei etape accentul se va pune pe experiența candidatului și originalitatea subiectelor propuse. Doar persoanele care vor accede în cea de-a doua etapă vor fi anunțate.

PLATĂ:

Câștigătorii burselor vor primi echivalentul în MDL a 352 USD. Contractul de acordare a burselor prevede plata în două tranșe: una la începutul documentării și cealaltă după predarea produsului fotojurnalistic.

Notă: Redacția „Oameni și Kilometri” nu își asumă cheltuielile legate de procesul de documentare, acestea rămânând la latitudinea fiecărui participant. Câștigătorii sunt liberi să folosească suma cum cred de cuviință. Nu sunt necesare documente justificative pentru cheltuirea acesteia.

Concurs foto: „I Love Autumn”, Autor: Ser Ko / Sergiu Cotruță (Ungheni)PUBLICAREA ȘI DREPTURILE DE AUTOR:

Produsul jurnalistic realizat în cadrul acestor burse va fi publicat exclusiv pe platforma www.oamenisikilometri.md. Autorii își păstrează drepturile de autor, însă timp de 6 luni din ziua publicării aceștia nu vor putea re/publica sau re/utiliza sub nicio formă fotografiile făcute în cadrul acestui concurs de burse. Dupa perioada de 6 luni de la data publicării, autorul își poate include opera în portofoliul personal (website, social media etc) și poate publica opera, doar cu mențiunea „Acest proiect a fost realizat cu sprijinul Oameni și Kilometri și cu link către material.

Totodată, prin acceptarea de a beneficia de o bursă fotojurnalistică, câștigătorii automat își dau acordul ca „Oameni și Kilometri” să le folosească produsul fotojurnalistic în materiale de promovare a granturilor și activităților organizației.  

Pentru a păstra impactul proiectului editorial, autorii vor fi obligați să nu publice imagini din proiect sau corelate subiectului documentat înainte de publicarea acestuia pe www.oamenisikilometri.md. 

Alea de Castani. Autor: Ser Ko / Sergiu Cotruță (Ungheni)EXPOZIȚII ÎN 5 ORAȘE:

O parte din lucrările realizate de fotografii selectați vor fi expuse concomitent în cadrul unei expoziții naționale, care va fi organizată în prima jumătate a anului 2019 în 5 orașe din Republica Moldova. Redacția „Oameni și Kilometri” va suporta toate cheltuielile necesare pentru printarea și organizarea celor 5 expoziții.

CONTACT:

Polina Cupcea, coordonatoare de proiect
GSM 069823878 (între 9.00 și 18.00)
E-MAIL: [email protected]

P.S. În Municipiul și Raionul Ungheni avem o serie de persoane pasionate de arta fotografiei iar aceste burse pot servi ca un suport financiar întru dezvoltarea pasionii. Nu am să dau nume dar ca exemplu o poate servi articolul: Ungheni // Aleea de Castani prin prisma obiectivului fotografului Ser Ko

Hai Ungheneni, orice șansă trebuie valorificată!

sursa: civic.md

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova