Ungheni 556 ani – Programul Zilelor Municipiului Ungheni și a Zilelor Diasporei

Home  >>  Articol preluat  >>  Ungheni 556 ani – Programul Zilelor Municipiului Ungheni și a Zilelor Diasporei

Ungheni 556 ani – Programul Zilelor Municipiului Ungheni și a Zilelor Diasporei

22
Aug,2018

1

În acest an Unghenenii vor marca unul dintre cele mai așteptate evenimente din viața comunității, și anume Zilele orașului, pe data de 27 și 28 august. Pentru această perioadă Primăria municipiului Ungheni a pregătit un program artistic – cultural deosebit astfel încât fiecare unghenean să simtă spiritul acestor sărbători, informează Primăria Municipiului Ungheni.

Anul acesta, Municipiul Ungheni marchează 556 ani de la prima sa atestare documentară!
1. 27 august 2018 – Ziua Independenței și Ziua Municipiului Ungheni

În dimineața zilei de 27 august unghenenii sunt invitați să participe la mitingul și depunerea de flori dedicată Zilei Independenții Republicii Moldova. La eveniment vor fi prezenți nu doar reprezentanții autorităților publice locale și raionale, a instituțiilor publice, dar și membrii delegațiilor orașelor înfrățite cu municipiul Ungheni. Cu prilejul Zilei Independenții, începând cu ora 10:30 în Piața Independenții va avea loc un concert organizat de Secția Cultură a raionului Ungheni.

Un alt eveniment de importanță culturală majoră pentru comunitate se va desfășura în Parcul Central din Ungheni începând cu orele 14:00. În prezența a numeroși oaspeți din diferite colțuri ale lumii vor fi inaugurate cele 17 sculpturi create în cadrul Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră:”Istorie, Cultură și Civilizație Românească” de către artiștii plastici din Republica Moldova, România, Ucraina, Rusia și Bulgaria.

Vedeți: Municipiul Ungheni – Oraș al Sculpturilor // La 26 august 2018, Poarta de Vest se va îmbogăți cu 17 sculpturi noi ca rezultat al Taberei Internaționale de Sculptură

Amatorii de muzică populară sunt invitați la un concert inedit prezentat de Palatul de Cultură din Ungheni și Ansamblul folcloric din Botoșani, cu evoluarea interpreților: Silvia Zagoreanu, Veta Ghimpu – Munteanu și Constantin Bahrin (Iași).

2. 28 august 2018 – Ziua Diasporei

Tradițional,  pe data de 28 august, de sfânta sărbătoare Adormirea Maicii Domnului unghenenii vor sărbători Hramul localității. În această zi cetățenii sunt îndemnați să meargă la biserică și să participe la Sfânta Liturghie.

Spre seară, pe scena de sărbătoare vor evolua:

  • colectivele Școlii de Muzică din Ungheni;

  • Ionel Istrati;

  • Valeria Marcu;

  • Nicolae Paliț;

  • Costi Burlacu & Corina Țepeș;

  • Formația Sun Stroke Project.

Un moment mult așteptat de locuitorii orașului va fi organizarea Tombolei cu premii în cadrul inițiativei „Reciclează și câștigă”.  Astfel, cetățenii care au predat unul sau mai multe deșeuri electrice și care au primit de la operatorii „AVE – Ungheni” un bilet de tombolă, sunt invitați în Piața Independenții începând cu ora 18:00 pentru a participa la Marea Extragere a premiilor.

Vedeți: Marea competiție de colectare a deșeurilor electrice” – Campanie ecologică inedită inițiată de Primăria Municipiului Ungheni. Participă și tu la colectarea deșeurile electrice și vei fi premiat!

În contextul Zilelor Diasporei, marcate în aceeași perioadă, primăria municipiului Ungheni și Asociația de Băștinași „Unghenenii de pretutindeni” va desfășura un șir de activități și evenimente menite să reunească unghenenii reveniți acasă. Astfel, pe data de 27 august,  în incinta Primăriei municipiului Ungheni va fi organizată o masă rotundă cu genericul „Noi perspective de cooperare socio-economică a orașelor înfrățite”, iar pe 28 august va avea loc evenimentul de inaugurare a parcării din preajma magazinului „Fourchette” .

Tot în cadrul Zilelor Diasporei în Parcul Central din Ungheni va fi difuzat filmul artistic „Arrivederci“.  Este o proiecție cinematografică care prezintă drama unui copil de şapte ani rămas singur acasă cu sora lui mai mică, mama lor fiind plecată la muncă peste hotare. Băiatul este cel care are grijă de gospodărie – spală, găteşte, face curat. Premiat la numeroase festivaluri, filmul a fost proiectat în Parlamentul European şi a cules aplauze în mai multe capitale în cadrul unui turneu european.

De Zilele Municipiului Ungheni și Zilele Diasporei invităm unghenenii și oaspeții localității noastre să participe la activitățile organizate de primăria municipiului Ungheni. Pregătim un program cultural – artistic și de divertisment care să fie pe placul tuturor cetățenilor așa ca: competiții sportive, expoziții de fotografie, pictură, proiecții cinematografice, expoziții a meșterilor populari, a producătorilor autohtoni, ateliere de lucru, spectacole muzicale, zonă distractivă pentru copii și multe alte activități astfel încât să prezentăm locuitorilor orașului nostru, dar și oaspeților tot ce are localitatea mai bun și mai frumos” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Mai multe detalii despre eveniment vor fi publicate pe www.ungheni.md și pagina de facebook a Primăriei municipiului Ungheni. Sunt invitați așadar, toți cetățenii să stea conectați la sursele de încredere de pe internet pentru a fi la curent cu cele mai noi detalii despre Zilele orașului.

sursa: Primăria Municipiului Ungheni / ungheni.md

Comments

comments

One Comment so far:

  1. […] sunet în Liceul Teoretic „Ion Creangă” din sectorul Dănuțeni al municipiului Ungheni a venit cu flori și proprietate intelectuală pe benzi desenate. Agenția de Stat pentru […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova