La Ungheni a început a 7-a ediție a Taberei Internaționale de Sculptura ”Istorie, cultură, civilizație românească de sculptură în piatră” dedicata Centenarului Marii Uniri

Home  >>  Basarabia  >>  La Ungheni a început a 7-a ediție a Taberei Internaționale de Sculptura ”Istorie, cultură, civilizație românească de sculptură în piatră” dedicata Centenarului Marii Uniri

La Ungheni a început a 7-a ediție a Taberei Internaționale de Sculptura ”Istorie, cultură, civilizație românească de sculptură în piatră” dedicata Centenarului Marii Uniri

9
aug.,2018

2

La 8 august curent, în municipiul Ungheni a fost dat startul celei de a 7-a ediție a Taberei Internaționale de Sculptura în piatră cu genericul ”Istorie, cultură, civilizație românească de sculptură în piatră” dedicata Centenarului Marii Uniri.

În cadrul taberei internaționale, devenită deja o tradiție, participă 17 sculptori din Moldova, Ucraina, România, Bulgaria și Rusia.

Tabără este organizată de Primăria Municipiului Unghen în parteneriat cu Municipiul Cluj-Napoca din România.

Vedeți și Tabăra Internațională de Sculptură „Istorie, cultură și civilizație românească” la Ungheni, ediție dedicată Centenarului Marii Uniri.

Locația evenimentului  – Parcul Central din Municipiul Ungheni

Tabăra Internațională de Sculptură în Piatră „Istorie, cultură și civilizație românească” se desfășoară în perioada 06  – 26 august 2018 și are ca scop recunoașterea și promovarea adevăratelor valori istorice și culturale prin evocarea trecutului și epocii contemporane românești.

În urma unui concurs organizat de Primăria Municipiului Ungheni, au fost selectate 17 schițe de sculpturi care vor fi realizate în travertin.

Comisia de jurizare a desemnat în vederea participării la Tabăra Internațională de sculptură în piatră „Istorie, cultură și civilizație românească”  artiști cu renume, precum: Dumitru Verdianu, Ion Zderciuc / originari din Ungheni, Valentin Vîrtosu, Nicolae Niță, Iurii Platon, Mihai Damian, Ruslan Tihonciuc, Victor Macovei, Ioan Grecu, Grigore Sultan (Republica Moldova), Vladlen Babcinețchi, Nicolae Ovidiu Popa, Iulian Cristea (România), Malin Malinov (Sofia, Bulgaria), Serghei Sbitniev (Ucraina), Parascovia Popa Donoi, originară din Republica Moldova (Irlanda) și Roman Rucikin (Sankt – Petersburg, Rusia).

Artiştii plastici vor sculpta lucrările în Parcul Central din municipiul Ungheni, sub privirile publicului, se comunică într-un comunicat al Primăriei Ungheni.

În continuare, Vă propunem materiale foto din cadrul evenimentului, postate pe o rețea de socializare de dl. Vasile IUCAL, custodele Muzeului de Istorie și Etnografie Ungheni:

 


2 Comments so far:

  1. […] la orele 11:00 – 18:00 în urmărtoarele localități: mun. Chișinău, Bălți, Cahul, Comrat, Ungheni, inclusiv orașele Cimișlia și […]

  2. […] 8 august curent, în municipiul Ungheni a fost dat startul celei de a 7-a ediție a Taberei Internaționale de Sculptura în piatră cu genericul ”Istorie, cultură, civilizație rom… dedicata Centenarului Marii […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte