În incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Ungheni, Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași organizează un punct de înscriere studii de licență pe locuri la buget pentru basarabeni

Home  >>  Basarabia  >>  În incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Ungheni, Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași organizează un punct de înscriere studii de licență pe locuri la buget pentru basarabeni

În incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Ungheni, Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași organizează un punct de înscriere studii de licență pe locuri la buget pentru basarabeni

8
Iul,2018

0

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) din Iași, România, organizează săptămâna viitoare puncte de înscriere la studii de licență pe locuri la buget pentru candidații din Republica Moldova. Comisiile de admitere vor veni în patru orașe din Republica Moldova, inclusiv în Poarta de Vest, transmite IPN.

Pe 12 și 13 iulie, dosarele de admitere vor putea fi depuse în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Bălți și a Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău. La Cahul comisia de admitere va ajunge pe 13 iulie, în incinta Liceului „Ion Creangă”, iar la Ungheni,în aceeași zi, în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

Actele pot fi depuse între orele 10.00 și 15.00. Candidații care doresc să facă studii la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, dar nu reușesc săptămâna viitoare să depună dosarele, pot merge până la 21 iulie la rectoratul Universității, corp T, camera B 102, de luni până vineri, între orele 10.00 și 15.00. Taxe de înscriere nu sunt prevăzute.

Afișarea rezultatelor va avea loc pe 22 iulie

Numărul de locuri la studiile de licență la buget pentru românii de pretutindeni, anul universitar 2018 – 2019 în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, România, este de 299 de locuri.

Procedura de înscriere la studiile universitare de licenta este aceeasi ca anul trecut, cu un singur dosar si o singura taxa te poti înscrie la cele 11 facultati, cu mentiunea ca la doua dintre ele va fi examen de admitere, la Automatica si Calculatoare si la Arhitectura. Cei care nu iau acest examen pot fi distribuiti, în functie de optiune si de medie, la celelalte facultati. Taxa este de 100 de lei, iar pentru cei din Republica Moldova nu exista taxa de înscriere. Pe 10 septembrie, daca va fi cazul, vom începe înscrierea pentru locurile care au ramas vacante în urma sesiunii de vara„, a mai precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, rectorul Politihenicii din Iași pentru portalul ieșean Bună Ziua Iași .

Potrivit Ministerului Educației Naționale din România admiterea în acest an se va realiza în baza metodologiei de anul trecut privind admiterea românilor de pretutindeni în învățământul superior de stat.

Documente necesare pentru admiterea la studii universitare de LICENŢĂ 2018 – BUGET (Români de pretutindeni,… by Marin Mihai Bodrug on Scribd

Pentru depunerea dosarelor de candidatură sunt următoarele modalități: electronic, pe o adresă de e-mail stabilită de instituția de învățământ superior, prin poștă pe adresa universităților, la târgurile educaționale organizate pe teritoriul Republicii Moldova, la sediile extensiunilor universitare care funcționează pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru mai multe informații, accesați tuiasi.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova