Modernizarea Instituțiilor Medicale a ajuns și în municipiul Ungheni. Astăzi a fost oficial inaugurată Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Raional

Home  >>  Basarabia  >>  Modernizarea Instituțiilor Medicale a ajuns și în municipiul Ungheni. Astăzi a fost oficial inaugurată Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Raional

Modernizarea Instituțiilor Medicale a ajuns și în municipiul Ungheni. Astăzi a fost oficial inaugurată Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Raional

27
iun.,2018

0

Astăzi, 27 iunie 2018, în Municipiul Ungheni a avut loc inaugrarea oficială a Unității de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Raional Ungheni. După reparația capitală a secției de internare, acum aceasta este una dintre cele mai dotate și corespunzătoare unități de primiri din Republica Moldova.

UPU a SR Ungheni. Sursa: expresul.mdDatorită suportului financiar oferit în cadrul proiectului Repemol, Agenției de Cooperare Germană, Consiliului Raional Ungheni și Ministerului Finanțelor, Unitatea a fost dotată cu cel mai modern mobilier și cu echipament medical performant, cum ar fi: ultrasonograf portativ, aparat radiologic portativ, cardiomonitoare, ventilator portabil pentru respirația artificială, defibrilator, cardiograf performant, oftalmoscop, laringoscop, paturi multifuncționale etc. Astfel, au fost create toate condițiile necesare pentru acordarea unor servicii medicale de urgență calitative și eficiente pacienților, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

UPU al SR Ungheni. Sursa: msmps.gov.mdÎn cadrul Unității Primiri Urgente, pacienții vor fi triați conform codurilor internaționale (verde – urgențe minore, galben – urgențe grad mediu și roșu- urgențe majore cu risc vital), iar asistența medicală li se va acorda după principiu de gravitate a stării generale, primii fiind preluați pacienţii al căror risc vital este evaluat în triaj, cât şi pacienţii pentru care există un risc de agravare rapidă.

UPU al SR Ungheni. Sursa: cititor bodrug.euUneori viața oamenilor se numără în secunde, iar intervenția la timp este esențială pentru salvarea vieților omenești. Serviciul unic pentru apeluri de urgență și noile ambulanțe ne ajută să intervenim mai rapid în situații în care viața oamenilor este în pericol. Este însă necesar, ca după primul ajutor, oferit la fața locului, să putem face eficient triajul, în funcție de gravitate, și să avem la îndemână toate echipamentele necesare de care depinde tratarea în cazuri de urgență”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

UPU al SR Ungheni. sursa: expresul.mdSecția va oferi asistență medicală de urgență pentru cetățenii raionului Ungheni și din satele învecinate a raioanelor Fălești și Nisporeni. Doar în anul 2017, la secția internare SR Ungheni s-au adresat 19.129 de pacienți.

UPU al SR Ungheni. sursa: unghiul.comEste de menționat că costul total al lucrărilor de reparație, dotare cu echipament și mobilier, este de circa 3.200.000 lei. Alți 60.000 lei urmează să fie alocați de către Agenția de Cooperare Germană pentru renovarea sălii de telemedicină.

La evenimentul de inaugurare au participat de asemenea, vicepreședintele Comisiei sănătate, protecție socială și familie, Valentina Stratan, președintele raionului Ungheni, Ludmila Guzun, primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, directorul spitalului, Andrei Alexeev și lucrătorii medicali din raion.

Mai multe poze de la eveniment:Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte