Schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum deconspirată în PTFS Sculeni

Home  >>  Articol preluat  >>  Schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum deconspirată în PTFS Sculeni

Schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum deconspirată în PTFS Sculeni

26
Iun,2018

0

La  22 iunie 2018, în Punctul de Trecere al Frontierei de Stat Sculeni, a fost deconspirată de către serviciile specializate ale Serviciului Vamal o schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum. Patru persoane au fost reținute pe acest caz, inclusiv un vameș de la postul vamal Sculeni, pe unde au fost introduse mărfurile, comunică customs.gov.md

Sursa mai comunică că gruparea a fost filată de către serviciile specializate ale Vămii, care le-a supravegheat întregul traseu. Ofițerii vamali au monitorizat cum unul dintre suspecți a introdus mărfurile în țară, le-a depozitat într-un garaj din satul Sculeni, după care au fost încărcate într-o altă unitate de transport, cu un alt șofer la volan.

Este un procedeu frecvent utilizat de contrabandiști pentru e evita o eventuală răspundere penală. Asta deoarece, mizează pe faptul că astfel organele de anchetă nu ar putea demonstra proveniența mărfurilor și introducerea prin contrabandă a acestora.

Cel de-al doilea șofer a fost urmărit și reținut de serviciile specializate ale Vămii în apropiere de municipiul Strășeni. În cadrul flagrantului, în microbuzul acestuia, au fost depistate mai multe loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, evaluate la aproximativ 500 000 lei.

Ancheta a stabilit că marfa era procurată de la piața „Dragonul Roșu” din municipiul București și era destinată mai multor comercianți din Chișinău.

Ulterior, în cadrul perchezițiilor operate a fost reținut și liderul grupării, care a organizat și dirijat schema infracțională. Totodată, investigațiile au relevat și implicarea unui inspector al postului vamal ”Sculeni”, care ar fi facilitat introducerea în țară a mărfurilor de contrabandă.

Actualmente, toți cei patru suspecți au statut de învinuit și riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani. Cercetările continuă în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în filiera de contrabandă deconspirată.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Materiale foto:Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova