Discriminare sau Lipsa resurselor în reconstrucțiea unor străzi din Ungheni: cartierele Centru și Tineretului – asfalt și pavaj, în Dănuțeni – faimoasa tehnologie „variantă albă”

Home  >>  blog  >>  Discriminare sau Lipsa resurselor în reconstrucțiea unor străzi din Ungheni: cartierele Centru și Tineretului – asfalt și pavaj, în Dănuțeni – faimoasa tehnologie „variantă albă”

Discriminare sau Lipsa resurselor în reconstrucțiea unor străzi din Ungheni: cartierele Centru și Tineretului – asfalt și pavaj, în Dănuțeni – faimoasa tehnologie „variantă albă”

18
iun.,2018

2

Într-un comunicat al Primăriei Municipiului Ungheni din 18 iunie 2018 se anunță: „S-a dat startul lucrărilor de reconstrucție a unor străzi din municipiul Ungheni”. Până aici, totul e foarte bine – reabilităm infrastructura rutieră.
„Recent, primăria municipiului Ungheni a demarat lucrările de reparație a străzilor Musatov, Vlad Țepeș, Miron Costin,Grigore Ureche și porțiunea străzii Vasile Alecsandri cuprinsă între strada Romană și strada Vlad Țepeș.

Până în prezent, au fost realizate lucrări de excavare a bordurilor vechi și de instalare a bordurilor noi. La moment se execută lucrările de reparație a trotuarelor adiacente străzilor Musatov și Vlad Țepeș. Pentru etapa următoare se vor efectua lucrări de reparație cu îmbrăcăminte asfaltică a acestor străzi.

Pentru reparația străzilor Musatov, Vlad Țepeș și porțiunea străzii Vasile Alecsandri cuprinsă între strada Romană și strada Vlad Țepeș a fost alocată suma de 2,3 mln lei.

Lucrări de reconstrucție au fost demarate și pe străzile Grigore Ureche și Miron Costin. Trotuarele adiacente acestor străzi vor fi extinse și amenajate prin pavare. Potrivit viceprimarului municipiului Ungheni, Cristofor Codreanu, în perioada imediat următoare vor începe și lucrările de reparație a străzii Ciprian Porumbescu. Aceste vor fi realizate în cadrul proiectului „Implicarea civică pentru îmbunătățirea condițiilor de trai în municipiul Ungheni”. Tot în cadrul acestui proiect vor fi realizate lucrări de reparație și amenajare a parcărilor și a intrărilor în curțile blocurilor locative de pe strada  C. Porumbescu nr. 3, nr. 5 și nr. 7.

Pentru anul 2018 se preconizează și reparația acceselor în curțile blocurilor de locuit de pe străzile: Vasile Lupu 1 și 3, Mihai Eminescu 28, Națională 25, 27, 33 și 43, Boico 9 și 11, precum și a accesului spre grădinița nr. 47  dinspre strada Boico.”

Din comunicat putem înțelege că în sfârșit, careva străzi din municipiu vor fi reabilitate și adaptate la realitatea timpurilor.

1.Reabilitarea străzilor în Sectorul Centru și Tineretului

2. Reabilitarea străzilor în Sectorul Dănuțeni!

Dar, din comunicatul Administrației Publice Locale, am exclus special o frază care într-un fel sau altul, crează impresia că cartierul Dănuțeni este discriminat, sau – nu ajung resurse financiare și pentru noi:

În Cartierul Dănuțeni sunt planificate lucrări de reconstrucție a accesului spre Centrul Medicilor de Familie și de reparație în variantă albă străzii Petru Rareș până la strada Burebista 2.

În acest context îmi pun următoarea întrebare:

 – De ce anume în Dănuțeni se fac drumuri prin faimoasa tehnologie „variantă albă” și nu în Centru?
 – Unde este sistemul centralizat de canalizare în sectorul Dănuțeni?
 – De ce unele străzi secundare din sectorul Centru și Tineretului au trotuare pavate, dar în sectorul Dănuțeni, pe cca 1.5 km, începând cu intrarea în oraș din direcția Nisporeni până la intersecție cu stradela Ștefan cel Mare, – lipsește complet?â

Personal, mi-am creat deja o impresie.

Vă las pe Voi să expuneți în comentarii următoarea dilemă: Sectorul Dănuțeni este discriminat sau prevalează lipsa resurselor financiare și pentru alte sectoare decât Centru și Tineretului.

P.S.

#ForțaDĂNUȚENI, #ForțaUNGHENI

2 Comments so far:

  1. […] sunet în Liceul Teoretic „Ion Creangă” din sectorul Dănuțeni al municipiului Ungheni a venit cu flori și proprietate intelectuală pe benzi desenate. Agenția […]

  2. […] = window.adsbygoogle || []).push({}); Dintodeauna mi-am dorit ca cartierul nostru – Dănuțeni, să fie unul exemplar, confortabil și european, întru asigurarea unui trai decent pentru […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte