Foto // O stație literară la Sculeni. Eveniment cultural inedit pe malul Prutului

Home  >>  Basarabia  >>  Foto // O stație literară la Sculeni. Eveniment cultural inedit pe malul Prutului

Foto // O stație literară la Sculeni. Eveniment cultural inedit pe malul Prutului

13
iun.,2018

0

Astăzi, 13 iunie 2018, în comuna Sculeni din raionul Ungheni a fost organizat un eveniment cultural inedit pentru spațiul mioritic – „O stație (de autobus) literară”. Stația de autobuze din Sculeni, localitate cu vechi tradiții și vad peste Prut, în prezent cu una dintre cele mai traversat punct vamal, a devenit una literară.

Eveniment cultural inedit de pe malul Prutului, parte a proiectului „Stațiile vieții”, a fost inițiat de Ștefan Susai, scriitor român și realizator a mai multor proiecte culturale:

„Ne dorim să punem în valoare stațiile de mozaic făcute acum jumătate de secol în Republica Moldova”, a declarat pentru Expresul, Ștefan Susai. Proiectul este susținut de Liceul Teoretic Sculeni și Primăria Comunei Sculeni.

Referitor la Eveniment, Ștefan Susai a scris pe o rețea de socializare următoarele:

Statiile Vietii. Prima oprire – Statia Literara Sculeni.

Astazi am demarat proiectul ce are ca scop punerea in valoare a patrimoniului pe langa care multi trec nepasatori. Am reusit sa dăm viata statiei de autobuz din Sculeni. O statie de poveste realizata de mesteri necunoscuti in urma cu o jumatate de secol. O statie care ar putea fi muzeu. O locatie in care am organizat un cenaclu literar si am lansat primul numar al publicatiei Stația Literara – Sculeni. Nu ne-am asteptat la un public atat de numeros. Opreau si masinile care veneau din România sa faca fotografii.

Le multumesc doamnei Iulia Ciuvaga, director al Liceul Teoretic Sculeni. Ca si tuturor profesorilor care au hotarat sa se implice in acest proiect. Au fost prezenti si doi primari. Vasile Casian din Sculeni si Elena Revenko din Horesti. Proiectul Statiile Vietii va continua. Voi anunta ulterior urmatoarea oprire a batranului nostru autobuz literar. Autobuz care ar fi si el potrivit pentru muzeu. Se poate trai fara patrimoniu cultural si fara literatura. Dar ar fi pacat…”

sursa:
1. Expresul.md
2. Ștefan SUSAI / Facebook

În continuare, Vă prezint o galerie foto de la Evenimentul cultural, realizată de talentatul fotograf Unghenean, Sergiu Cotruță:

Această prezentare necesită JavaScript.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte