La 19 mai 2018, Municipiul Ungheni devine „Capitala Europeană” a Republicii Moldova

Home  >>  Basarabia  >>  La 19 mai 2018, Municipiul Ungheni devine „Capitala Europeană” a Republicii Moldova

La 19 mai 2018, Municipiul Ungheni devine „Capitala Europeană” a Republicii Moldova

16
mai,2018

2

În această sâmbătă, 19 mai 2018, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova organizează Orășelului European 2018 la Ungheni și invită toți vizitatorii în Piața Independenței din municipiu, cu începere de la orele 13:00. Astfel, în acest weekend, Municipiul Ungheni devine „Capitala Europeană” a Republicii MoldovaÎn conformitate cu descrierea evenimentului de pe facebook „Orășelul European Ungheni”, creat de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, se menționează următoarele:

Anul acesta am revenit la frumoasa tradiție de a organiza Orășelul European în alte orașe din țară, pentru a aduce Europa mai aproape de oameni.

Pe data de 19 mai, de la 13:00 vă așteptăm cu drag la Orășelul European Ungheni 2018, să cunoaștem proiectele realizate cu sprijinul UE, Politica de Vecinătate și Parteneriatul Estic. 

Activități în Orășelul European Ungheni:
• Prezentări ale proiectelor de asistență UE
• Spectacole de muzică oferite de Primăria Ungheni
• Prezentări ale culturii și gastronomiei țărilor membre UE
• Școala de limbi europene și zona

În cadrul Festivalului de Film și Cultură Europeană (începând cu orele 18:00), oaspeții orășelului vor avea posibilitatea să urmărească 3 filme europene, oferite de Ambasadele acreditate în Republica Moldova.

Vizitatorii orășelului vor avea posibilitatea să participe la lecții de limbi străine, să guste din bucătăriile tradiționale europene, precum și să afle informații despre asistența UE.

Piața Independenței Ungheni. Planul General al Orășelului European Ungheni


Orășelul European 2018 Ungheni invită pe toți cei interesați, să participe la aceste evenimente.

Invitație video:

2 Comments so far:

  1. […] comunicatul Primăriei Municipiului Ungheni din 17 mai curent, Administrația Publică Locală a Porții de Vest anunță despre organizarea […]

  2. […] Aceași sursă mai comunică că, vineri, 18 mai, cei doi oficiali vor susține o lecție publică pentru studenţii Academiei de Studii Economice a Moldovei, iar sâmbătă, 19 mai, vor participa la  deschiderea Orăşelului European 2018, la Ungheni. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte