Centenarul Filmului Românesc la Ungheni

Home  >>  Basarabia  >>  Centenarul Filmului Românesc la Ungheni

Centenarul Filmului Românesc la Ungheni

16
mai,2018

1

La începutul anului 2018, două asociații din Chişinău şi Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, au inițiat promovarea Centenarului, printr-o Caravană de film românesc. Proiectul vizează un traseu istoric: România – Republica Moldova – Ucraina: Centenarul Filmului Românesc – 100 de ani, 100 de filme, 100 de oraşe.În acest context, la 3 iunie 2018, în incinta Palatului de Cultură,  Caravana Filmului Românesc ajunge și în Poarta de Vest, prin opera „Bacalaureatul”, în regia lui Cristian MUNGIU.Despre filmul „Bacalaureat”, în regia lui Cristian MUNGIU:

„Romeo Aldea (49), e doctor într-un mic oraș de provincie și și-a educat singurul copil, pe Eliza, cu ideea că odată ce va termina liceul, va pleca să studieze și sa se stabilească în străinătate.

Eliza tocmai a primit o bursă să studieze psihologia în Anglia. Mai trebuie doar să-și ia bacalaureatul, o formalitate pentru o elevă așa de bună cum este ea.

Doar ca un incident iscat pe nepusă masă îl pune pe Romeo la încercare: situația poate fi rezolvată, însă nu urmând calea pe care, ca părinte, a încercat să i-o arate fiicei lui ca fiind singura de urmat în viață.”

Mai multe detalii despre eveniment, puteți urmări pe pagina evenimentului de pe facebook:

Ungheni: „Bacalaureat” în regia lui Cristian Mungiu

În continuare, puteți vedea programul completat al „Centenarul Filmului Românesc – 100 de ani, 100 de filme, 100 de oraşe” din Republica Moldova:One Comment so far:

  1. […] context, la 20 mai 2018, Primăria Municipiului Ungheni în parteneriat cu Direcția Educație Ungheni, organizează cel mai mare eveniment sportiv al anului – Ziua Sportului […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte