Poza zilei // Ziua Europei se sărbătorește nu doar în PMAN

Home  >>  Basarabia  >>  Poza zilei // Ziua Europei se sărbătorește nu doar în PMAN

Poza zilei // Ziua Europei se sărbătorește nu doar în PMAN

9
mai,2018

0

Pe întregul continent european, la 9 mai se sărbătorește Ziua Europei. O sărbătoare anuală a păcii și unității popoarelor de pe vechiul continent. Republica Moldova nu este o excepție, fiind un stat european, sărbătorim și noi această zi. De obicei, este sărbătorită cu mare fast doar de autorități, mai rar și de către comunitate.

Colaj Ziua Europei

Motivul? … ca stat ex-sovietic, am fost manipulați mai bine de 73 de ani că la 9 mai 1945 s-a realizat așa numita „Victorie asupra fascismului”. Problema este că cel de-al doilea război mondial s-a încheia la 8 mai 1945, ora 22:43 (ora Europei Centrale), odată cu capitularea Germaniei Naziste și la 2 septembrie 1945, odată cu capitularea Japoniei Imperiale.

Însă totuși, cea mai mare problemă rămâne faptul că, pentru teritoriul Republicii Moldova, „războiul” a continuat până în 1992, și mai continuă. Un război politic, de renaștere și restabilirea identității, distruse de sovietici odată cu a doua ocupare (1944).

Ziua Europei 5

Revenind la subiectul articolului, astăzi m-am convins de un lucru: Ziua Europei nu este sărbătorită doar de oficiali și nu doar în Piața Marii Adunări Naționale, dar și de comunitate. Un exemplu este modul în care locuitorii blocului nr. 18/1 din strada Nicolae Milescu Spătaru, sectorul Ciocana, au demonstrat acest lucru arborând Sfântul Tricolor de comun cu Drapelul Uniunii Europene.

Republica Moldova este Europa. Cetățenii RM sunt Europeni. Felicitări tuturor cu Ziua Europei.

Ziua Europei 4

Ziua Europei 3

Ziua Europei 2

Ziua Europei 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte