Festivalului Castanilor, organizat în premieră pe 5 și 6 mai 2018 în Municipiul Ungheni

Home  >>  Basarabia  >>  Festivalului Castanilor, organizat în premieră pe 5 și 6 mai 2018 în Municipiul Ungheni

Festivalului Castanilor, organizat în premieră pe 5 și 6 mai 2018 în Municipiul Ungheni

24
apr.,2018

2

În premieră pentru Municipiul Ungheni, în acest an, se va organiza Festivalul Castanilor! Informația a fost postată pe pagina primăriei Municipiului Ungheni.

Denumirea: Festivalul Castanilor

Perioada: 5-6 mai 2018 (weekend)

Locație:
1. Palatul de Cultură din Municipiul Ungheni – 5 mai
2. 
Piața Independenței din Municipiul Ungheni – 6 mai

Acces gratuit pentru Ungheneni și oaspeții Porții de Vest a Republicii Moldova

Media: Festivalul Castanilor (facebook)

Invitație eveniment: Festivalul Castanilor

Organizator: Primăria mun. Ungheni (Dl Eduard Balan) la inițiativa Dlui Marin BODRUG :D”În descrie, se mențioanează:

„Cu aproape 40 de ani în urmă în centrul orașului Ungheni, pe o distanța de peste 3 km a fost plantată cea mai lunga alee de castani din Moldova și una dintre cele mai lungi alei de castani din Europa. În timp, aceasta a devenit un important obiectiv turistic pentru municipiul Ungheni, care surprinde vizitatorii orașului nostru atât prin distanța pe care se întinde, dar mai ales prin priveliștea spectaculoasă a castanilor înfloriți. Pentru aduce în atenția publicului frumusețea  Aleii de castani, în special atunci când e în floare, dar și originalitatea tradițiilor moldovenești. primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu IP Oficiul Naţional al Viei şi Vinului („Wine of Moldova”) va desfășura în acest an prima ediție a Festivalului Castanilor.

Totodată, referitor la idee se spune:

„Ideea organizării Festivalului castanilor a fost lansată acum câțiva ani (S-a uitat a se menționa că am lansat această idee pe blog, în 2016, doar că nu a avut susținere din partea APL) . În acest an am decis să realizăm acest proiect. Sperăm să fie unul pe placul unghenenilor și să devină un instrument bun pentru promovarea  turismului local / național / internațional, a valorile social-culturale și natura urbană a municipiului Ungheni. Preconizăm desfășurarea Festivalului Castanilor la începutul lunii mai.” a declarat Eduard Balan, viceprimarul municipiului Ungheni.

Din istoric:

1. Idea a fost lansată în 2016:

[Proiect] Festivalul Castanului. Idee pentru promovare a or. Ungheni.

2. Preluată de mass-media:

Inițiativa de organizare anuală a Festivalului Castanilor în mass-media.

3. Planificat și amânat în 2017: 

Premieră la Ungheni: Festivalul Castanilor 

Anunț: Festivalul Castanilor, mun. Ungheni, se contramandează pentru toamna 2017

4. 2018 – În sfârșit idea mea a prins viață și se va implementa la începutul lunii mai în practică!În descrie evenimentului se mai menționează:

În cadrul festivalului vor fi amenajate și alte zone pe interese: zona copiilor (concurs desen pe asfalt, face painting, concursuri distractive, ateliere pentru copii/ master class), zona Artelor (expoziția Aleea de Castani /Ungheni în fotografii, expoziție de picturi Aleea de Castani/ Ungheni, foto Banner / zonă pentru ședințe foto). Pentru amatorii de sport va fi amenajată o zonă de sport unde vor fi desfășurate competiții de șah, competiții sportive pentru întreaga familie, va fi desfășurată și o competiție atletism pe aleea castanilor.

Desigur, nu va lipsi zona gastronomică. IP Oficiul Naţional al Viei şi Vinului în calitate de co-organizator al evenimentului, în cadrul Festivalul oenogastronomic „DeVin & DeGust” și a Festivalului Castanilor care se vor desfășura concomitent, va promova regiunile și vinurile cu IGP “Codru”, “Ștefan Vodă”, “Valul lui Traian” și „Divin”. În zona gastronomică vor fi prezentate și bucatele tradiționale: sarmale, plăcinte, friptură, costiţe, piept de pui, cârnăciori, mici, produsele locale ( brânzeturi, cașcavaluri, mezeluri), patiserie a producătorilor autohtoni. Cu siguranța vedeta bucatelor vor fi gustările din castan.

Evenimentul va reuni oaspeți din țară și de peste hotare, reprezentanți a orașelor înfrățite cu municipiul Ungheni, personalități notorii, artiști și colective artistice cu renume.

Promovarea localităților prin organizarea unor festivaluri tematice este o strategie tot mai des practicată în Republica Moldova. Astfel de festivaluri sunt organizate anual la Lozova (Strășeni) – Bostaniada, Cobusca Veche (Anenii Noi) –  Lavanda Fest, Briceni – Festivalul Cartofului,  Cimișlia – Festivalul Strugurilor,  Năpădeni (r. Ungheni) – Festivalul „La plăcinte”, Holercani (r. Dubăsari) – Festivalul iProsop, Cricova – Must Fest, Orheiul Vechi – Gustar, etc.

Mai multe detalii despre Festivalul Castanilor, precum și programul evenimentului vor fi publicate în presa locală, pe www.ungheni.md și pe pagina de facebook a primăriei municipiului Ungheni. Totodată, primăria încurajează cetățenii să vină cu propuneri și idei interesante pentru a asigura o mai bună organizare a Festivalului Castanilor.

Contacte din cadrul primăriei:
Tel. de contact: 0236 22106, 27439,
[email protected],
https://www.facebook.com/pg/ungheni.md

Per asper ad astra.

#ForțaUNGHENI

2 Comments so far:

  1. […] la Ungheni: Programul Festivalului Castanilor și al Festivalului „DeVin și DeGust” 2. Festivalului Castanilor, organizat în premieră pe 5 și 6 mai 2018 în Municipiul Ungheni 3. Anunț: Festivalul Castanilor, mun. Ungheni, se contramandează pentru toamna 2017 […]

  2. […] Festivalului Castanilor a fost divizat în două etape: 1. Festivalul tradițional „Înflorit-au Castaniii, ediția a XVIII-a; 2. Festivalului deliciilor oeno-gastronomice din regiunile cu Indicație Geografică Protejată ale Moldovei „DeVin și DeGust”. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte