Anti-record pe drumurile din Ucraina: Autocamion încărcat cu încărcătură de 202 tone „prins” circulând pe drumurile publice

Home  >>  Articol preluat  >>  Anti-record pe drumurile din Ucraina: Autocamion încărcat cu încărcătură de 202 tone „prins” circulând pe drumurile publice

Anti-record pe drumurile din Ucraina: Autocamion încărcat cu încărcătură de 202 tone „prins” circulând pe drumurile publice

20
apr.,2018

1

Un mijloc de transport de mare tonaj, a cărei greutate a masei transportate era de 5 ori mai mare decât cea permisă de legislația națională, deteriora drumurile publice din regiunea Odesa (Sudul Basarabiei) a Ucrainei.

Vedeți și:
1.  (Foto) Traseul Basarabeasca – Arciz (UA): poligon petru testarea nervilor și automobilelor
2.  Video // Cum arată traseul Odesa – Reni din reg. Odesa în ianuarie 2018.
3.  Guvernatorul regiunii Odesa: Podul peste r. Nistru de pe traseul Odesa – Reni a fost proiectat cu abateri

Imagine simbol


Mijloc de transport de mare tonaj, a cărei greutate a masei transportate era de 202 de tone, înregistrat în regiunea Odesei, a fost depistat de autoritatea de profil (ANTA în Republica Moldova) din țara vecină, circulând pe drumurile publice din regiunea Ivano-Frankovsc. Acesta este un anti-record absolut privind supraîncărcare unui mijloc de transport de mare tonaj, înregistrat în Ucraina. Despre acest lucru comunică pe facebook, parlamentarul ucrainean Taras Kremen / Тарас Кремінь.

În acest caz, după cum a specificat reprezentantul poporului, un astfel de „record” a existat și în 2017 atunci când a fost „prins” un autocamion cu o încărcătură de 115 tone. Parlamentarul mai menționează că  singura soluției pentru combaterea acestei probleme o constituie amenzile mari și responsabilitatea pentru supraîncărcare:

„În timp ce suntem în așteptarea finalizării reparațiilor pentru zonele problematice ale principalelor coridoare rutiere ale țării, în special, M-05“ Kiev – Odesa“, printre care se numără lichidarea sectoarelor critice și deformările stratului superior al învelișului asfaltic prin intermediul reparațiilor periodice curente, sudul țării rămâne în continuare o zonă greu accesibilă. Ce mai acută problemă – vehiculelor de mare tonaj cu încărcături care depășesc limitele admisibile și parametrii de greutate, precum și fonduri insuficiente pentru drumuri planificate în bugetele de toate“.

Potrivit lui, efectuarea controlului greutății camioanelor nu este sistemică și în timp ce complexele de verificare a greutății nu funcționează pe principale trasee rutiere ale Ucrainei, transportatorii rutieri au posibilitatea de a le ocoli.Potrivit Serviciului de Stat al Ucrainei privind securitatea transporturilor, pe drumurile din Ucraina pot circula mijloace de transport cu masa maximă de 40 de tone, iar fiecare a zecea efectuare a controlului greutății detectează supraîncărcări. Acest lucru a permis de la începutul anului 2018 să fie încasat în bugetul de stat a unor amenzi în valoare de 6.2 milioane hrivne.

Din curiozitate: Care este anti-recordul în Republica Moldova la acest subiect?

P.S. Pot presupune doar că cele mai „solicitate” trasee pentru vehiculelor de mare tonaj cu încărcături care depășesc limitele admisibile și parametrii de greutate sunt M3 / R3 Chișinău – Giurgiulești și M2 / R20 Rezina – Chișinău.

One Comment so far:

  1. […] În continuare, Vă prezint impresiile mele + careva date despre Perla basarabeană de la gurile Dunării – Ismail. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte