Municipiul Ungheni a „semat” „Declarația de UNIRE”

Home  >>  Basarabia  >>  Municipiul Ungheni a „semat” „Declarația de UNIRE”

Municipiul Ungheni a „semat” „Declarația de UNIRE”

27
mart.,2018

3

Azi, 27 martie 2018, în ziua când se împlinesc 100 de ani de la Semnarea Declarației de Unire a Basarabiei cu România, majoritatea simplă a consilierilor municipali, 15 din 27, au semnat Declarația de Unire. Despre acest lucru comunică ziarul regional Expresul.

„În temeiul votului dat de către locuitorii municipiului Ungheni la alegerile locale din 14 iunie 2015 , în conformitate cu Declarația de Independență  a Republicii Moldova adoptată la 27 august 1991, a Constituției Republicii Moldova, a Legii 436 privind adminitrația publică locală , Consiliul Municipal Ungheni declară Unirea simbolică a municipiului Ungheni cu România, de acum și pentru totdeauna și propune Parlamentului Republicii Moldova să se întrunească în ședință în care să discute chestiunea unificării Republicii Moldova cu România, ca cea mai bună soluție de reîntregire a țării, integrare în familia UE pentru bunăstarea, securitatea și prosperitatea cetățenilor Republicii Moldova”, se menționează în textul documentului.

Aceași sursă mai menționează referitor la „Declarație” că: „Urmează ca în ședința Consiliului Municipal din 30 martie Declarația de Unire, semnată de cei 15 consilieri, să fie citită oficial și transmisă spre semnare primarului de Ungheni, Alexandru Ambros, și secretarului Consiliului Municipal, Tiudor Gavriliuc”.

„Lista este deschisă și, cu siguranță, o vor semna și alți consilieri, care, la ora actuală, nu sunt în teritoriu”, a spus consiliera Maria Buruiană pentru Expresul, unul dintre inițiatorii acestei acțiuni.

Astfel, Ungheniul devine a cincea localitate din raion, care semnează o astfel de declarație, al doilea oraș din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași, după orașul Călărași și al doilea municipiu, după Strășeni.

Vedeți și:
1. Doc // A început UNIREA și la Ungheni. Măgurele – prima localitate din raion care a semnat „Declarația” de UNIRE.
2. Măgurele, Coșeni și Sinești: Deja 3 localități din r. Ungheni au semnat „Declarația” de UNIRE. Cum rămâne cu Municipiul ?!
3. Hârcești, a 4-a localitate din r. Ungheni semnatară al „Declarației” de UNIRE. Întrebare veche: Cum rămâne cu Municipiul ?!

 

3 Comments so far:

  1. […] „Liceul Teoretic Vasile Alecsandri” este unica instituție preuniversitară fracofonă din Municipiul Ungheni cu instruire bilingvă: în Română și Franceză. Reprezentanții Alianței Franceze din Moldova […]

  2. […] cu România, Consiliile locale al localităților Măgurele, Coșeni și Sinești, Petrești, mun. UNGHENI și consilierii locali din satul Curtoaia, com. Condrătești au semnat „Declarația de Unire” […]

  3. […] primului FabLab regional în sediul Bibliotecii Publice Raionale „Dimitrie Cantemir” din mun. Ungheni.  Inițiativa constă în crearea unei rețele de ateliere de producție la scară mică, dotate […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte