Doc // Guvernul a alocat aproape 1 mlrd de lei pentru întreținerea drumurilor publice în anul 2018

Home  >>  Autostradă  >>  Doc // Guvernul a alocat aproape 1 mlrd de lei pentru întreținerea drumurilor publice în anul 2018

Doc // Guvernul a alocat aproape 1 mlrd de lei pentru întreținerea drumurilor publice în anul 2018

12
mart.,2018

1

În cadrul Ședinței Guvernului de astăzi (Ședința plenară din 12 martie 2018), Cabinetul de miniștri a aprobat Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2018 și Programului de reparație periodică a drumurilor publice naționale (în limitele localităților), locale, comunale și străzi.În cadrul actului normativ se menționează că pentru anul 2018 sunt planificate următoarele cheltuieli totale: 972 449,3 mii lei, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţie a drumurilor publice naționale, inclusiv:
Cea mai mare parte din această sumă – 822,8 milioane de lei – vor fi direcționați pentru întreținerea drumurilor, reparațiile curente, precum și lucrările necesare pentru asigurarea securităţii circulaţiei rutiere.

Totodată, 149,5 milioane de lei vor fi alocați pentru reconstrucţia drumurilor publice naţionale şi a construcţiilor inginereşti, cofinanţarea proiectului de construcţie a drumului de ocolire a orașului Ungheni, precum și achiziționarea sistemului de emitere, gestiune, monitorizare și control a vinietei electronice.

Pentru realizarea prevederilor Programului de reparație periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi sunt prevăzute 1,6 miliarde de lei. Activitățile programate vor permite îmbunătățirea calității infrastructurii drumurilor în 1242 de localități din țară, ceea ce va facilita inclusiv schimburile comerciale, va contribui la creşterea competitivităţii agenţilor economici şi a mobilităţii forţei de muncă în mediul rural.

„Programul de reparație periodică a drumurilor locale, comunale și străzi are ca scop îmbunătățirea condițiilor de circulație prin majoritatea localităților țării, ceea ce va conduce la îmbunătățirea schimburilor comerciale și a investițiilor productive, creșterea competitivității agenților economici și a mobilității forței de munca în localitățile rurale. Programul va fi finanțat din alocațiile suplimentare din bugetul de stat, în măsura acumulării mijloacelor financiare necesare prin intermediul Ministerului Economiei și Infrastructurii”, a subliniat Chiril Gaburici, în cadrul ședinței de Guvern.

Finanțarea lucrărilor de renovare a drumurilor publice naționale se va efectua din contul mijloacelor Fondului rutier, iar reparația periodică a drumurilor naționale, locale, comunale și străzi – din contul mijloacelor Bugetului de stat.

Hotărârea Guvernului nr. din 12.03.18 privind Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier… by marin26 on ScribdOne Comment so far:

  1. […] În cadrul Ședinței Guvernului din 12 martie 2018, Cabinetul de miniștri a aprobat Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe …. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte