Care sunt localitățile din Ungheni care vor beneficia de alocații financiare pentru reparația drumurilor locale în 2018

Home  >>  Autostradă  >>  Care sunt localitățile din Ungheni care vor beneficia de alocații financiare pentru reparația drumurilor locale în 2018

Care sunt localitățile din Ungheni care vor beneficia de alocații financiare pentru reparația drumurilor locale în 2018

12
mart.,2018

1

În cadrul Ședinței Guvernului din 12 martie 2018, Cabinetul de miniștri a aprobat Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2018 și Programului de reparație periodică a drumurilor publice naționale (în limitele localităților), locale, comunale și străzi, în care a fost alocat cca 1 mlrd de lei din Fondul Rutier.Pentru realizarea prevederilor Programului de reparație periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi sunt prevăzute 1,6 miliarde de lei. Activitățile programate vor permite îmbunătățirea calității infrastructurii drumurilor în 1242 de localități din țară, ceea ce va facilita inclusiv schimburile comerciale, va contribui la creşterea competitivităţii agenţilor economici şi a mobilităţii forţei de muncă în mediul rural.

„Programul de reparație periodică a drumurilor locale, comunale și străzi are ca scop îmbunătățirea condițiilor de circulație prin majoritatea localităților țării, ceea ce va conduce la îmbunătățirea schimburilor comerciale și a investițiilor productive, creșterea competitivității agenților economici și a mobilității forței de munca în localitățile rurale. Programul va fi finanțat din alocațiile suplimentare din bugetul de stat, în măsura acumulării mijloacelor financiare necesare prin intermediul Ministerului Economiei și Infrastructurii”, a subliniat Chiril Gaburici, în cadrul ședinței de Guvern.

Finanțarea lucrărilor de renovare a drumurilor publice naționale se va efectua din contul mijloacelor Fondului rutier, iar reparația periodică a drumurilor naționale, locale, comunale și străzi – din contul mijloacelor Bugetului de stat.

La capitolul drumuri comunale și străzi, în Raionul Ungheni vor fi reparate 73.32 km de drumuri locale din 49 localități cu un buget de 56 304 mdl.

Per total, în raionul Ungheni sunt planificate pentru reprație 107.23 km de drumuri din 69 localități. Bugetul total planificat – 88 355 mdl.

 

O noutate este „acordarea atenției autorităților” și către Zona Culei. Deși bugetul planificat pentru această zonă este unul extrem de mic, mă bucură faptul că din când își mai amintesc de această zonă. Drept dovadă este faptul că traseul G 88 Condrătești – Curtoaia a fost inclus spre finanțare. Mai mare mi-a fost mirarea când pentru Condrătești s-au planificat ceva resurse pentru „drumul de acces spre biserică, primărie și căminul cultural”.
Pentru Municipiul Ungheni, sunt planificate reparația „unor străzi” cu o lungime de 0.6 / 0.47 km cu un buget alocat de 788 / 720 mii lei.


One Comment so far:

  1. […] 2018”, consacrat Zilei Europei. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Ungheni, Run Ungheni, Consiliul raional Ungheni și Federația de Atletism din Republica Moldova, cu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte