Descoperă Ucraina de Vest: Regiunea Transcarpatia

Home  >>  blog  >>  Descoperă Ucraina de Vest: Regiunea Transcarpatia

Descoperă Ucraina de Vest: Regiunea Transcarpatia

2
Mar,2018

2

În contextul călătoriei mele „Descoperă Ucraina de Vest” ce a cuprins regiunile geografică și istorice Bucovina, Galiția, Transcarpatia cu principale orașe Cernăuți, Ivano-Frankovsk, Hotin, Liov, Ternopil, Ujhorod, Muncaci, am decis să public într-o serie de articole detaliate, cu referire la câteva obiective mai importante din acest traseu turistic.Călătoria a durat 6 zile și a cuprins o distanță de 2200 km.

După articolul general Descoperă Ucraina de Vest. EuroTur marca Bodrug.eu și Descoperă Ucraina de Vest: Stațiunile Krasya – Perla regiunii Transcarpatia și Mejgoria (Boureni), următorul articol este despre pitoreasca regiune istorică – Transcarpatia.

Din Chișinău până în Uzhorod, reședința Transcarpatiei, aveți de parcurs o distanță de:

  1. Cca 770 km, dacă alegem să traversăm Cernăuți și Ivano-Frankovsk (Moldova – Ucraina) și să ne „bucurăm” de calitatea drumurilor ucrainene.
  2. Cca 671 km, dacă alegem să traversăm Iași, Bucovina și Maramureș (Moldova – România – Ucraina). Calitatea drumurilor este cu mult mai bună decât traseul anterior dar presupune cheltuieli suplimentare (Cartea Verde pentru UE costă cca 800 mdl pentru 14 zile în timp ce pentru Ucraina – 100 md pentru 30 zile))Transcarpatia (în ucraineană Закарпатська область, transliterat Zakarpatska oblast) este o regiune din Ucraina. Capitala sa este orașul Ujhorod. S-a constituit în 1919 și 1939 respectiv ca republică Huțulă și ca stat Carpato-Ucrainean, fiind în ambele cazuri, desființată și anexată respectiv de Ungaria sovietică și de Ungaria horthystă.

În ultimii 100 de ani, regiunea a făcut parte din Imperiul Austru-Ungar, Ungaria, România, Cehoslovacia (Slovacia), Germania, URSS și Ucraina.

Conform recensământului din 2001, majoritatea populației regiunii Transcarpatia era vorbitoare de ucraineană (81%), existând în minoritate și vorbitori de maghiară (12,65%), rusă (2,9%) și română (2,6%).

Regiunea are o suprafață de 12.800 km² și numără 1.252.300 de locuitori.

Terminând cu istoria și geografia regiunii, revenim la călătorie și frumusețea regiunii Transcarpatia.

  1. Munții CarpațiРядом с деревней Торунь в Закарпатской области

  1. Orașul Uzhorod. Îl voi descrie separat în următorul articol.

  1. Stațiunea Derenivskaya Kupil / Деренівська Купіль

Din lipsă de timp, în această călătorie nu am reușit să fac multe poze cu sumedeniile de locuri frumoase din Transcarpatia. Dar, în acest an am vizitat deja a 3-a oară acestă regiune. Deci, dispun de poze din călătoriile anterioare:

  1. Stațiunea Voyevodyno

  1. Ruinele Cetății Nevytsky

 

Comments

comments

2 Comments so far:

  1. […] Descoperă Ucraina de Vest: Regiunea Transcarpatia […]

  2. […] de Vest: Stațiunile Krasya – Perla regiunii Transcarpatia și Mejgoria (Boureni)  și Descoperă Ucraina de Vest: Regiunea Transcarpatia Postarea se referă la Muncipiul Uzhorod, capitala regiunii […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova