Conferința interparlamentară trilaterală de nivel înalt cu genericul „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”.

Home  >>  Articol preluat  >>  Conferința interparlamentară trilaterală de nivel înalt cu genericul „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”.

Conferința interparlamentară trilaterală de nivel înalt cu genericul „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”.

2
mart.,2018

0

Astăzi în Chișinău va avea loc astăzi Conferința interparlamentară trilaterală de nivel înalt cu genericul „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate” în cadrul căreia, reprezentanții Moldovei, Ucrainei și Georgiei urmează să semneze declarația comună privind securitatea regională și perspectivele de integrare europeană a celor trei țări.

Conferința interparlamentară trilaterală de nivel înalt cu genericul „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate” / Colaj Deschide.md


Conferința interparlamentară trilaterală de nivel înalt cu genericul „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate” va începe la ora 09:30 și va fi transmisă live pe blogul nostru, prin intermediul extensiei Privesc.eu.

Anterior președintele Parlamentului R. Moldova, Andrian Candu, a anunțat că la conferință se va discuta despre acțiunile comune de combatere a provocărilor de securitate regională, despre modalitățile de abordare a problemelor din domeniul apărării și infrastructurii energetice și despre aprofundarea proceselor de integrare europeană, comunică Deschide.md.


„În primul rând, vom discuta situația actuală din regiune, vom prezenta modalități de rezolvare a problemelor existente pentru continuarea sincronizării acțiunilor statelor din regiune, în special între Moldova, Georgia și Ucraina, pentru a face față provocărilor de securitate regională. Vom discuta, de asemenea, problemele de apărare, implementarea proiectelor legate de dezvoltarea infrastructurii energetice, implementarea reformelor și aprofundarea proceselor de integrare europeană a țărilor noastre „, a spus Andrian Candu într-un interviu acordat acum o săptămână pentru presa ucraineană.Pe pagina creată special pentru acest eveniment – https://parl4sec.md/ro/ se comunică:

Aspirațiile comune de integrare europeană și securitate regională vor fi discutate anual pe o platformă lansată de Parlamentele Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei. Oficiali de prim rang, diplomați și experți vin la Chișinău pentru a dezbate adaptarea strategică la condițiile actuale de securitate.

Prima conferință interparlamentară „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente” va avea loc la Chișinău, Moldova, pe 2 martie 2018. Georgia, Moldova și Ucraina vor lansa un mesaj comun față de provocări de securitate și perspectiva de integrare europeană.

Conferința este găzduită de Parlamentul Moldovei și organizată în parteneriat cu Atlantic Council, la inițiativa președinților parlamentelor Moldovei, Ucrainei și Georgiei.Programul CONFERINȚEI INTERPARLAMENTARE „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”

Programul CONFERINȚEI INTERPARLAMENTARE „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și prov… by Marin Mihai Bodrug on Scribd

Live:


Sursa:
1. Pagina Conferința interparlamentară trilaterală
2. Privesc.eu
3. Deschide.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte