Năpădeni și Todirești, primele sate din r. Ungheni beneficiare ale campania IGSU „O casă protejată, o viață salvată”

Home  >>  Articol preluat  >>  Năpădeni și Todirești, primele sate din r. Ungheni beneficiare ale campania IGSU „O casă protejată, o viață salvată”

Năpădeni și Todirești, primele sate din r. Ungheni beneficiare ale campania IGSU „O casă protejată, o viață salvată”

27
feb.,2018

0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă Campania Națională „O casă protejată, o viață salvată”. În acest sens astăzi 27 februarie 2018, pompierii și salvatorii IGSU au mers în casele oamenilor pentru a instala detectoare de fum, iar oamenii au beneficiat de instruiri în domeniul antiincendiar. Mai multe familii din localitățile Todirești și Năpădeni din raionul Ungheni au primit instalații contra fumului, comunică IGSU

În comunicat se mai spune că oamenii vor cunaște mai multe despre riscuri, iar sfaturile pompierilor sunt pentru prevenirea acestora.În raionul Ungheni pompierii în comun cu autoritățile publice locale au achiziționat peste 500 de detectoare. Acestea au fost montate în casele oamenilor cu risc de incendii și intoxicații cu monoxid de carbon.Beneficiarii Campaniei Naționale „O casă protejată, o viață salvată” sunt oamenii în etate, familiile cu mulți copii, persoanele cu dezabilități, dar și cei țintuiți la pat. Scopul acțiunii este de a preveni riscurile incendiilor în locuințele oamenilor și de ai proteja. Ministerul Afacerilor Interne a prevăzut un buget în sumă de 96 mii lei destinat achiziționării detectoarelor. Inițial peste 800 de familii din țară vor beneficia de siguranță odată cu montarea instalațiilor.

Campania va fi realizată de IGSU pe parcursul anului 2018, iar primele instalații au fost montate pe 19 februarie în localitatea Făurești din municipiul Chișinău.

Tot astăzi, au mai beneficiat în această campanie și locuitorii din Zărnești, raionul Cahul, dar și or. Codru al municipiul Chișinău.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte