Descoperă Ucraina de Vest: Stațiunile Krasya – Perla regiunii Transcarpatia și Mejgoria (Boureni)

Home  >>  blog  >>  Descoperă Ucraina de Vest: Stațiunile Krasya – Perla regiunii Transcarpatia și Mejgoria (Boureni)

Descoperă Ucraina de Vest: Stațiunile Krasya – Perla regiunii Transcarpatia și Mejgoria (Boureni)

27
Feb,2018

3

În contextul călătoriei mele „Descoperă Ucraina de Vest” ce a cuprins regiunile geografică și istorice Bucovina, Galiția, Transcarpatia cu principale orașe Cernăuți, Ivano-Frankovsk, Hotin, Liov, Ternopil, Ujhorod, Muncaci, am decis să public într-o serie de articole detaliate, cu referire la câteva obiective mai importante din acest traseu turistic.

Călătoria a durat 6 zile și a cuprins o distanță de 2200 km.

După articolul general Descoperă Ucraina de Vest. EuroTur marca Bodrug.eu, am hotărât să scriu despre Stațiunea montană Mejgorie (Boureni) și Krasya (loc. Vyshka) din regiunea istorică Transcarpatia.

Din Chișinău până în Krasya, aveți de parcurs o distanță de cca 750 km.1. Krasya – perla regiunii Transcarpatia

Actualmente, stațiunea montană sus-menționată este cea mai bine echipată și populară stațiune din regiunea Transcarpatia. Dispune de două telescaune moderne (2-locuri Wopfner și 4-locuri Doppelmayer) care vă vor ridica confortabil în vârful unui munte de 1036 m înălțime. Statiunea se afla în satul Vyshka din regiunea Transcarpatia (aproximativ 70 km de Uzhgorod).Pe vreme frumoasă, de pe vârful muntelui Krasya, puteți vedea peisaje încântătoare ale lanțurilor muntoase și ale piscurilor montane. Inspirând aerul curat, la o altitudine mai mare de 1000 m, puteți delecta de liniște și natura virgină.
Impresiile sunt dificil de transmis în cuvinte.

2. Mejgorie / Міжгір’я (Boureni)

Este situat la 133 km est de Uzhorod, în valea Mizhirski / Mejgorie.  Zona este înconjurată de munții Borzhava (spre vest) și în partea de sud-vest de masivul Inner Gorgan (est). Cele mai înalte vârfuri situate în apropiere: în nord-est – Kamenka (1587 m) și în sud-vest – Cook (1365 m).

 

Рядом с деревней Торунь в Закарпатской области

 

Рядом с деревней Торунь в Закарпатской областиExistă autostrăzi prin sat: Dolyna-Mizhhirya-Hust și Nizhni Vorota-Kolochava-Bushtyno.

Comments

comments

3 Comments so far:

  1. […] Descoperă Ucraina de Vest: Stațiunile Krasya și Mejgorie (Boureni) din Munții Carpați  […]

  2. […] articolul general Descoperă Ucraina de Vest. EuroTur marca Bodrug.eu și Descoperă Ucraina de Vest: Stațiunile Krasya – Perla regiunii Transcarpatia și Mejgoria (Bouren…, următorul articol este despre pitoreasca regiune istorică – […]

  3. […] dat este continuarea seriei de Descoperă Ucraina de Vest. EuroTur marca Bodrug.eu, Descoperă Ucraina de Vest: Stațiunile Krasya – Perla regiunii Transcarpatia și Mejgoria (Bouren… și Descoperă Ucraina de Vest: Regiunea Transcarpatia Postarea se referă la Muncipiul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova