Guvernul de la Kiev a decis restabilirea segmentului de cale ferată Berezino – Basarabeasca. Restabilirea ascestui segment ar exclude regiunea transnistreană de pe harta regională a Căilor Ferate.

Home  >>  Basarabia  >>  Guvernul de la Kiev a decis restabilirea segmentului de cale ferată Berezino – Basarabeasca. Restabilirea ascestui segment ar exclude regiunea transnistreană de pe harta regională a Căilor Ferate.

Guvernul de la Kiev a decis restabilirea segmentului de cale ferată Berezino – Basarabeasca. Restabilirea ascestui segment ar exclude regiunea transnistreană de pe harta regională a Căilor Ferate.

15
feb.,2018

1

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a aprobat Planul Final de Acțiuni al „Ukrzaliznytsia“, analogul CFM din Moldova, pentru anul 2018.

Una din acțiunile prioritare este finalizarea studiului de fezabilitate pentru reabilitarea segmentului de cale ferată Berezino-Basarabeasca.Vedeți și Expert ucrainean // Gambit moldovenesc: Cum porturile ucrainene de pe Dunăre pot pierde traficul de mărfuri

Restaurarea acestui segment de cale ferată, pe de o parte, ar reduce distanța către porturile Ucrainene de la Dunăre, dar pe de altă parte – poate priva o parte semnificativă a mărfurilor către aceste porturi, transmite portalul cfts.org.ua

Astăzi, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, a aprobat un plan financiar al Ukrzaliznytsia referitor la studiu de fezabilitate pentru șantierul feroviar Berezino – Basarabeasca din reg. Odesa (Sudul Basarabiei).

Segmentul de cale ferată sus-menționat deschiderea o cale directă din Republica Moldova către porturile din regiunea Odesa și restabilește legătura feroviară a Sudului Basarabeiei (reg. Odesa) cu portul Reni (în parte, pentru a reduce costurile de transport de mărfuri și pentru a crește siguranța lor.“ a notat pe Facebook, Viktor Dovgan – Viceministrul Infrastructurii de la Kiev .

Stația CFM Basarabeasca


Valoarea proiectul este de 600 de milioane de dolari și presupune restaurarea aproximativ a 20 de kilometri de cale ferat pe teritoriul Ucrainei (Serpnevo – Berezino, demontată anterior)) și aproape 1,5 km pe teritoriul Republicii Moldova, precum și revizuirea a infrastructurii segmentului feroviar Berezino-Basarabeasca, complet demontat în 1999.

Potrivit lui Dovgan, acest proiect va contribui la creșterea cifrei de afaceri a „Ukrzaliznytsia“, în special în zona Arciz – Berezino – Basarabeasca.

De asemenea, încă un traseu feroviar de a crea o cale alternativă în jurul regiunii transnistrene a Republicii Moldova.

Segmentul Arciz-Berezino-Basarabeasca, în regiunea loc. Crane din r. Tarutino, rg. Odesa, Sudul Basarabiei.


Vedeți și „Râpa de la Mândrești” – teritoriul Moldovei la Dunăre sub controlul Ucrainei

Cu toate acestea, Administrația portului Ismail susțin că autoritățile Republicii Moldova, prin intermediul restabilirii segmentului Berezino-Basarabeasca, ar fi în măsură să atragă marfă suplimentare în portul maritim Giurgiulești, și o parte din mărfuri, pe cale feroviară, către portul românesc Galați.

Ca urmare, porturile ucrainene din regiunea Dunării ar pierde o parte din cifra de afaceri.

În 2016, prin portul Ismail au trecut aproximativ 1,4 milioane de tone de marfă pe direcția Galați (România), și anume către Uzina ArcelorMittal Galați.

În cazul în care aceast segment va fi reabilitat, atunci întregul flux de mărfuri va transportat pe cale ferată, pe teritoriul Republicii Moldova, către combinatul românesc“, – a menționat într-un interviu Yuri Vlasenko, directorul adjunct al portului CTS Ismail .One Comment so far:

  1. […] Guvernul de la Kiev a decis restabilirea segmentului de cale ferată Berezino – Basarabeasca. … […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte