Foto // O nouă pasarelă peste linia de cale ferată și traseul rutier R1 Chișinău – Ungheni.

Home  >>  Articol preluat  >>  Foto // O nouă pasarelă peste linia de cale ferată și traseul rutier R1 Chișinău – Ungheni.

Foto // O nouă pasarelă peste linia de cale ferată și traseul rutier R1 Chișinău – Ungheni.

8
Feb,2018

0

Reparația traseului R1 Chișinău – Ungheni aduce și modernizarea infrastructurii din perimetrul traseului național. Pe lângă drumul de ocolire al Municipiului Ungheni (încă nefinisat), Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” a derulat lucrările de construcție a unui nou pod pietonal (pasarelă) peste drumul național R1 și calea ferată din mun. Strășeni, anunță într-un comunicat Primăria Strășeni

Pasarelă StrășeniConstrucţia pasajului din oraşul Străşeni, peste drumul R1, Chişinău-Ungheni-Sculeni, va fi executat de către întreprinderea ,S.C. „Poduri Prim” SRL și va avea o lungime totală de 126 metri. 

Aceași sursă mai anunță că valoarea lucrărilor constituie 11 311 393 lei, iar licitaţia publică a fost desfăşurată de către Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor”.

Pasarelă Strășeni 2Proiectul prevede construcţia pasarelei cu lungimea de 99 m (lungimea suprastructurii), lungimea totală a construcţiei-126 m, dotat cu sistem exterior de iluminare pe regim de noapte.

Primăria Strășeni, mai anunță că lucrarea urma să fie executată în anul 2017, dar din informaţia oferită de Ministerul Economiei şi Infrastructurii al Republicii Moldova (se anexează), lucrările de reparaţie nu s-au desfăşurat pe motiv că comanda de confecţionare a elementelor de suprastructură a pasarelei a fost plasată la o altă uzină, din oraşul Kiev, Ucraina.

Pasarelă Strășeni 4Totodată, Primăria mai menţionează că, podul existent, aflat în gestiunea autorităţilor de nivelul I, a fost construit în perioada 1971-1972, la moment aflându-se într-o stare deplorabilă, prezentând pericol pentru siguranţa cetăţenilor şi traficul rutier din localitate.

Primăria municipiului Străşeni şi întreaga comunitate,mulțumește Autorităților Centrale pentru suportul şi implicarea în soluționarea problemelor de infrastructură ale municipiului Străşeni.

P.S. Să sperăm că Primăria municipiului Strășeni va fi mai norocoasă și nu va avea deschis un șantier rutier, pe teritoriul urbei, mi mult de 4 ani, asemenea Porții de Vest cu drumul de ocolire al Municipiului Ungheni.
Pasarelă Strășeni 3Comments

comments

Lasă un răspuns

Moldova