Video // Centura mun. Ungheni, „mută din nou” termenul de realizare a Autostrăzii Ungheni-Iași-Tg. Mureș

Home  >>  Autostradă  >>  Video // Centura mun. Ungheni, „mută din nou” termenul de realizare a Autostrăzii Ungheni-Iași-Tg. Mureș

Video // Centura mun. Ungheni, „mută din nou” termenul de realizare a Autostrăzii Ungheni-Iași-Tg. Mureș

14
Ian,2018

3

Grupul de inițiativă român „Împreună pentru A8” a organizat o întâlnire de lucru cu scopul „reafirmării susţinerii pentru construirea Autostrăzii Marii Uniri – pe traseul «Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş»”. La eveniment au participat mai mulți funcționari publici de conducere, naționali cât și regionali.

La întâlnire au participat instituţii, organizaţii şi lideri ai comunităţii care trebuie să-şi coordoneze eforturile pentru ca autostrada A8 să devină realitate, de la reprezentanţi ai guvernului, parlamentari de toate culorile politice din judeţele prin care ar urma să treacă autostrada, primari şi preşedinţi de consilii judeţene, până la lideri ai comunităţilor religioase, ai societăţii civile, mediului de afaceri şi mass media.

Citește și:
1.  Un nou termen pentru traseul de centura al mun. Ungheni: sfârșitul lunii noiembrie 2017
2. Video cu drona // Cum arată șoseaua de centură a mun. Ungheni la 6 decembrie 2017
3. Foto // Drumul de centură a mun. Ungheni, cu 2 zile înainte de „deschiderea pentru circulație”. Realitatea de pe șantier.

Astfel, directorul adjunct CNAIR – Mărioara CAPRA, a declarat în cadrul evenimentului că drumul de ocolire al mun. Ungheni, „mută din nou” termenul de realizare a Autostrăzii Ungheni-Iași-Tg. Mureș.

Funcționara a declarat că„De la Iași la Ungheni, datorită faptului că vecinii noștri din Republica Moldova, între timp au construit varianta de ocolire a mun. Ungheni, drumul ce ocolește orașul prin partea de nord, diferă de înțelegerea inițială, Noi (CNAIR – Compania Nationala Română de Administrare a Infrastructurii Rutiere) trebuie să modificăm și să completăm Studiul de fezabilitate pe porțiunea Ungheni – Iași. Distanța constitue în jur de 20-30 km. Pachetul de documente necesar este în curs de promovare și cred că până la sfârșitul lui februarie vor fi trimise la ANAF. Banii de proiectare sunt cuprinși în Master Plan la poziția Autostrăzii Tg. Neamț (posibil că s-a încurcat) – Iași – Ungheni.”

În acest context, putem menționa:

Ori doamna nu spune adevărul până la capăt și ne mai servește o doză de promisiune, asemenea celor electorale, or, Discuțiile la nivelul ambelor Guverne nu au fost coordonate eficient și lucrările în teren (centura mun. Ungheni) au mers într-o altă direcția. Până la urmă, istoria Autostrăzii Ungheni-Iași-Tg. Mureș, capătă un „iz” de telenovelă din America Latină.

Dar, speranța moare ultima …


Bonus: Aici puteți vizualiza întreaga înregistrare video a ședinței de lucru pentru Autostrada A8: Ungheni-Iași-Târgu Mureș.

Comments

comments

3 Comments so far:

  1. […] Ungheni – Iași – Tg. Mureș: De ce nu se construiește podul rutier peste Prut? 2. Video // Centura mun. Ungheni, „mută din nou” termenul de realizare a Autostrăzii Ungheni-Iaș… 3. Moldova vs China: Cum chinezii au construit o autostradă cu elemente fotovoltaice (în loc de […]

  2. […] Ungheni aduce și modernizarea infrastructurii din perimetrul traseului național. Pe lângă drumul de ocolire al Municipiului Ungheni (încă nefinisat), Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” a derulat lucrările de […]

  3. […] Video // Centura mun. Ungheni, „mută din nou” termenul de realizare a Autostrăzii Ungheni-Iaș… […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova