Moldoveanul după 1 an „La Italia”. O parodie a celor de la Banca de Bancuri despre moldovenii, care după 1 an de zile, uită de unde au pornit.

Home  >>  Basarabia  >>  Moldoveanul după 1 an „La Italia”. O parodie a celor de la Banca de Bancuri despre moldovenii, care după 1 an de zile, uită de unde au pornit.

Moldoveanul după 1 an „La Italia”. O parodie a celor de la Banca de Bancuri despre moldovenii, care după 1 an de zile, uită de unde au pornit.

9
Ian,2018

5

Echipa vlogului Banca de Bancuri, ne bucură din nou cu un filmuleț umoristic despre „Moldoveanul” care după 1 an „La Italia” își uită graiul și locul de unde a pornit.Parodia reflectă în prim plan un cetățean moldovean de la sat care revine în Republica Moldova după „1 an de lucru La Italia” și se preface că nu-și recunoaște baștina și oamenii cu care a copilărit și muncit anterior.

 

P.S. M-am ciocnit de mai multe ori cu asemenea specimente de cetățeni, care de fiecare dată au confirmat că fac parte din categoria de etnos ce constituie grupul „Țara mea – colțun de lână”. Primele simptome ale epidemiei „La Italia” o constituie faptul, că după o perioadă mică de timp, într-o propoziție „EI” folosesc minim 2-3 cuvinte în italiană sau o formă de română adaptată la limba țării în care au fost Gastarbaiteri.

Istoric, primul caz pe care l-am întâlnit personal, a fost în felul următor:

O cunoscută, cu 9 clase la activ în liceu cu predare în limba română, după 1 an și ceva în Federația Rusă, scria mesaje doar în limba rusă. La întrebarea de ce nu scrie în română, mi-a zis că a uitat deja a scrie în română. Cred că deja fusese infectată de sindromul „La Moscova” sau „La Italia”.

În concluzie, dragi cetățeni, cel ce își uită originea (limba maternă, locul nașterii, prietenii, comunitatea în care a copilărit, tradițiile, etc) nu va avea parte de viitor. Viitorul fiind constituit din originea trecutului cu acțiunile prezentului.

Comments

comments

5 Comments so far:

 1. Cristina spune:

  https://youtu.be/35FlVNVenHI foarte simplu ))))

 2. Radu spune:

  Intradevar video ii plagiat, un pic schimbat.
  Mesajul transmis este clar, comentariile tale sunt extremiste si nerealiste, n-am intilnit niciodată oameni care sa uitat a vorbi in limba maternă, poate ceva cuvinte le uiti. Trebuie să înțelegi, ca, daca nu vorbesti o limba, sau nu faci un anumit lucru 1 an, 2 sau 3 ani, iti pierzi din capacitatea de a o face. Nu vorbi tu limba română 2 ani, dar engleza sau rusa, pe urmă te vad cum iti păstrezi vorbitul fluent. Nu merge la volan 3 ani, pe urmă te vad cum conduci din prima. Nu trebuie sa fii extremist, încearcă să găsești lucruri care leaga oamenii, nu care ii despart.

 3. […] Moldoveanul după 1 an „La Italia”. O parodie a celor de la Banca de Bancuri despre moldovenii, …/ Marin Bodrug […]

 4. […] Moldoveanul după 1 an „La Italia”. O parodie a celor de la Banca de Bancuri despre moldovenii, …/ Dumitru Bodrug […]

 5. […] #Moldoveanul după 1 an „La Italia”. O parodie a celor de la Banca de Bancuri despre moldovenii, …/ Dumitru Bodrug […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova