Foto // Baza militară rusă Hmeimim / Khmeimim din Siria a fost atacată la 31 decembrie 2017 de radicalii islamiști. Primele foto cu avioanele SU-24 și SU-35s afectate de atac.

Home  >>  Articol preluat  >>  Foto // Baza militară rusă Hmeimim / Khmeimim din Siria a fost atacată la 31 decembrie 2017 de radicalii islamiști. Primele foto cu avioanele SU-24 și SU-35s afectate de atac.

Foto // Baza militară rusă Hmeimim / Khmeimim din Siria a fost atacată la 31 decembrie 2017 de radicalii islamiști. Primele foto cu avioanele SU-24 și SU-35s afectate de atac.

5
ian.,2018

0
Două surse independente ale publicației Kommersant au raportat cel mai grav incident cu grupul militar rus din Siria pentru întreaga perioadă de ostilități din Republica Arabă. Radicalii islamiști au atacat pe data de 31 decembrie baza aeriană rusă din Siria Khmeimim. În consecință, au fost distruse cel puțin șapte avioane: patru bombardiere Su-24, două avioane de luptă Su-35S și o aeronavă militară de transport An-72, transmite Komersant.ru.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat atacul respectiv, dar a specificat că doi piloți și-au pierdut viața în urma atacului asupra bazei aeriene din Khmeimim. Deși a tăcut mai multe zile, astăzi a anunțat că „pe data de 31 decembrie 2017 odată cu venirea nopții, aerodromul Khmeimim a fost atacat prin surprindere de o grupare de diversioniști”.

Autoritățile de la Moscova au negat informația privind nimicirea celor șapte avioane ruse, adăugând că aceasta este o știre falsă și manipulatorie

Tot la de 31 decembrie, s-a prăbuşit un elicopter militar tip Mi-24 al armatei ruse. Moartea a doi membri ai echipajului a fost anunțată de grupul internațional de investigații Conflict Intelligence Team (CIT), care citează postările din rețelele sociale și forumurile specializate.

Pe 31 decembrie, ca urmare a bombardamentului mortarului, au fost distruse patru avioane de luptă Su-24 din față, două avioane de luptă multifuncționale Su-35S și o aeronavă de transport An-26. Una dintre mine a căzut în depozitul de muniții, provocând detonarea. Se raportează aproximativ 10 militari răniți din Federația Rusă, comunică și Deschide.md cu referire la mass-media rusă.

Mai târziu, jurnalistul militar Roman Sapanikov a postat pe o rețea de socializare poze cu unul din bombardierele Su-24 care au fost distruse în urma atacului cu mortiere asupra bazei aeriene ruse din Siria. Pozele aveau următorul comentariu:

„Totuși tehnica a suferit. Datele aproximative: șase Su-24, un Su-35C, Un An-72, un An-30 și un Mi-8”.


Publicația militarycolumnist.ru, cu referire la Lenta.ru, a menționat că imediat după „atac” în apropierea bazei militare aeriene, lângă Latakia (Khemymim), a fost observat de către fotograful militar Ahmad Alfarwi, avionul medical Il-76MD „Scalpel-MT”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte