Foto // În or. Cornești din r. Ungheni a fost inaugurat un nou centru de asistență medicală urgentă

Home  >>  Articol preluat  >>  Foto // În or. Cornești din r. Ungheni a fost inaugurat un nou centru de asistență medicală urgentă

Foto // În or. Cornești din r. Ungheni a fost inaugurat un nou centru de asistență medicală urgentă

4
ian.,2018

3

În orășelul Cornești din raionul Ungheni, a fost inaugurat la 4 ianuarie 2018, un nou sediu al stației de asistență medicală urgentă. Noul sediu, cu o suprafață de 110 metri pătrați,include toate departamentele necesare și servicii: sală de alertă și intervenții, săli pentru odihna personalului dotate cu mobilier nou, sufragerie, spălătorie, încălzire, apeduct și canalizare. Despre acest lucru informează portalul moldova.org.

Vedeți și Oficial: Stema și Drapelul or. Cornești, aprobată prin Decretul Președintelui Republicii Moldova

Aceași sursă mai comunică că în cadrul punctului de asistență medicală urgentă din localitatea Cornești, raionul Ungheni activează 12 angajați, care deservesc 12 localități din raion.

Totodată, Secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gâlca a menționat că modernizarea serviciului medical de urgență este o prioritate pentru sistemul de sănătate. În anul 2018, în premieră, Guvernul a alocat 273 mln. lei pentru procurarea de ambulanțe noi la nivel național, care vor schimba la propriu calitatea și rapiditatea serviciilor medicale de urgență din țara noastră.

Ne dorim servicii de calitate pentru pacienți și condiții moderne de lucru pentru personalul medical, iar datorită eforturilor consolidate ale Ministerului și autorităților publice locale reușim să realizăm aceste priorități. Transformările în sănătate nu sunt ușoare, dar sunt pentru oameni”, a declarat secretarul general de stat al MSMPS.

La rândul său, șeful PAMU Cornești, Alexei Pantea, a mulțumit Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, conducerii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Pre-Spitalicească, pentru condițiile extraordinare create pentru colaboratori și a subliniat că vor depune toate eforturile ca populația să beneficieze de cele mai bune servicii medicale de urgență.


sursa: Moldova.org

3 Comments so far:

  1. […] din Corneşti, Ungheni, a renunţat la încălzirea cu gaze în favoarea energiei regenerabile, produsă local. […]

  2. […] a avut loc pe traseul R1 Chișinău – Ungheni, la intrare în orașul Cornești din direcția mun. Chișinău, în jurul orelor […]

  3. […] Referitor la traseul național R 1: Chișinău – Ungheni, km 128 – 70, agenții Inspectoratului Național de Patrulare dotați cu dispozitive pentru măsurarea vitezei de deplasare de tip „RADAR”, vor patrula pe segmentul dintre PTFS Sculeni – Mun. Ungheni – or. Cornești. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte