Încă un pas spre finisarea drumului R1 Chișinău-Ungheni: A fost semnat contractul de construcție a drumului de ocolire a s. Bahmut

Home  >>  Articol preluat  >>  Încă un pas spre finisarea drumului R1 Chișinău-Ungheni: A fost semnat contractul de construcție a drumului de ocolire a s. Bahmut

Încă un pas spre finisarea drumului R1 Chișinău-Ungheni: A fost semnat contractul de construcție a drumului de ocolire a s. Bahmut

26
dec.,2017

1

Întreprinderea de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor” comunică că a fost semnat contractul de executare a lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a s. Bahmut, raionul Călărași.

„În sfârșit, după aprope 4 ani”Drumul de ocolire a s. Bahmut (km 68 + 250 – km 74 + 177), face parte din drumul național R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România, aflat în proces de reabilitare în baza unor contracte internaționale.

Vedeți și:
1. Video cu drona // Cum arată șoseaua de centură a mun. Ungheni la 6 decembrie 2017;
2. Un nou termen pentru traseul de centura al mun. Ungheni: sfârșitul lunii noiembrie 2017
3. Foto // Drumul de centură a mun. Ungheni, cu 2 zile înainte de „deschiderea pentru circulație”. Realitatea de pe șantier.
4. Mai 2018 // Un nou termen de darea în exploatare a drumului de ocolire a mun. Ungheni
5. Octavian Calmâc nemulțumit de prestația „OHL ZS”, companie contractată în reabilitarea traseului Chișinău-Ungheni
6. Raionul Ungheni nu va profita de trasee pe care se va circula cu 110 km/h. De ce?!

Drumul de ocolire cu o lungime de 5,9 km va avea 2 benzi de circulație și include podețe, un pasaj pietonal subteran și 3 intersecții.

La licitația organizată de Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor” au participat 4 ofertanți, inclusiv 3 companii străine.


În urma examinării, evaluării și comparării ofertelor, câștigătoare a licitației a fost desemnată compania ”Rutador” SRL (Republica Moldova),  care o oferit cel mai mic preț și a demonstrat că are capacitatea și resursele necesare pentru executarea lucrărilor stipulate în contract.

Astfel, la 21 noiembrie 2017, comitetul de evaluare a adjudecat contractul de lucrări companiei ”Rutador” SRL (Republica Moldova), acesta fiind semnat la 12 decembrie curent.

Valoarea contractului este de 5,289 milioane de euro.

Perioada executării lucrărilor este de 36 de luni.

Finanțator – Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

sursa: asd.md

One Comment so far:

  1. […] și: 1. Încă un pas spre finisarea drumului R1 Chișinău-Ungheni: A fost semnat contractul de construcți… 2. Mai 2018 // Un nou termen de darea în exploatare a drumului de ocolire a mun. Ungheni […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte