Hartă raioanelor în care încă se circulă cu greutate din cauza poleiului

Home  >>  Articol preluat  >>  Hartă raioanelor în care încă se circulă cu greutate din cauza poleiului

Hartă raioanelor în care încă se circulă cu greutate din cauza poleiului

11
dec.,2017

0

Din cauza ninsorilor și lapoviței din 10 decembrie 2017, pe o serie de drumurile naționale și locale se circulă încă cu dificultate. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, în mai multe raioane din țară traseele sunt acoperite de zăpadă, iar pe unele tronsoane este polei.Potrivit INP al IGP, cele mai multe trasee acoperite cu zăpadă se află în nordul țării. Printre acestea sunt drumurile din raioanele Ocnița, Briceni, Râșcani, Edineț, Soroca și Sângerei. Aceeași situație se atestă și în raioanele Ungheni, Nisporeni, Hâncești, Taraclia și Cahul, comunică Publika TV

Totodată, serviciul hidrometeorologic a emis Cod Galben de vânt puternic, care este valabil până luni.

Aceași sursă mai comunică că pentru combaterea poleiului pe trasee, Administrația de Stat a Drumurilor a folosit aproape 60 de utilaje speciale, care au împrăștiat peste 235 de tone de material antiderapant.

Totuși, unele sectoare ale drumurilor naționale sunt acoperite cu polei. Astfel, se circulă dificil pe traseul Chișinău-Ungheni-Sculeni, Chișinău-Leușeni și Otaci-Edineț.Aceeași situație este și pe unele tronsoane ale drumurilor naționale Bălți-Sângerei și Bălți-Fălești-Sculeni.

În acest context, recomandăm șoferilor prudență maximă în trafic și să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru circulație în condiții de iarnă: anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, o pătură, un termos cu ceai și bateria telefonului să fie încărcată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte