(Foto/Video) Un microbuz de pe ruta Orhei (Moldova) – Praga (Cehia) s-a răsturnat în jud. Harghita: 2 morți și 15 răniți

Home  >>  Accident rutier  >>  (Foto/Video) Un microbuz de pe ruta Orhei (Moldova) – Praga (Cehia) s-a răsturnat în jud. Harghita: 2 morți și 15 răniți

(Foto/Video) Un microbuz de pe ruta Orhei (Moldova) – Praga (Cehia) s-a răsturnat în jud. Harghita: 2 morți și 15 răniți

10
dec.,2017

0

Azi dimineață (10 decembrie 2017) a avut loc un accident în care a fost implicat un microbuz cu 20 de moldoveni. Accidentul s-a produs pe DN 15 între localitățile Borsec și Tulgheș din județul Harghita, România. Două persoane au fost declarate moarte (un bărbat şi o femeie) și 15 au suferit diverse traumatisme.


Raed Arafat, secretar de stat MAI a declarat pentru ProTV:

A fost un accident în care a fost implicat un microbuz cu 20 de persoane, conducătorul auto plus 19 pasageri. A fost rănit un minor, care nu este în pericol. Din păcate, două persoane au murit: un bărbat și o femeie. A fost activat planul roșu de intervenție, iar la fața locului au fost trimise echipaje din două județe – Harghita și Neamț.”

Pentru aceași sursă, Filip Gheorghe, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Harghita a declarat:

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 6.20, între Tulgheș și Borsec, o cursă regulată, care circula pe ruta Praga – Orhei, Republica Moldova, a derapat și pierdut controlul, a părăsit partea carosabilă și s-a lovit de un stâlp, iar apoi s-a răsturnat.”

„E vorba despre un microbuz care se constituie ca şi cursă regulată pe relaţia Praga-Orhei (Republica Moldova). Vorbim despre şofer şi 19 pasageri. Două persoane decedate, sunt date aproximative, ambii cu vârsta de aproximativ 30 ani, sunt din Republica Moldova. (…) Din primele informaţii vorbim de neadaptarea vitezei la condiţiile meteo şi de drum, în zonă ningea, iar accidentul s-a produs pe un sector de drum în curbă”, a precizat Gheorghe Filip.
Autoritățile Române au declanşat Planul roşu de intervenţie. La fața locului au fost trimise de urgență o autospecială de stingere, 2 descarcerări, 5 ambulanțe SMURD și 3 ambulanțe ale Seviciului Județean de Ambulantă. Având în vedere numărul persoanelor implicate, forțele de intervenție au fost suplimentate cu o ambulantă de terapie intensiva mobila, 2 ambulanțe Smurd și o descarcerare din cadrul ISU Neamț , informează Timpul Românesc.

Intervenția echipajelor de salvare este îngreunată de faptul că în zonă ninge abundent.

Echipajele care au ajuns la fața locului acordă primul ajutor și fac operațiunile de triere, urmând să stabilească spre ce spitale vor fi trimise victimele rănite.

Cele două persoane declarate moarte – un bărbat și o femeie – au rămas încarcerate și când au fost scoase nu mai aveau puls.

Printre răniți este și un copil, dar starea sa nu este gravă. În schimb, trei dintre răniți ar avea răni mai serioase, scrie digi24.ro.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat, pentru Agerpres, că echipajele pe care le coordonează au transportat cinci pacienţi, din Republica Moldova, la Spitalul din Topliţa, iar un echipaj de prim ajutor transportă o mamă, care prezintă excoriaţii, şi pe copilul său, care este doar speriat, aceştia fiind din România. Cele cinci persoane prezintă politraumatisme şi acuză dureri la nivelul capului, toracelui, braţelor.

De asemenea, Peter Szilard a mai spus că alte opt persoane, care au leziuni minore, respectiv excoriaţii, au refuzat transportul la spital.

„În acest moment avem două persoane decedate şi 15 pacienţi răniţi. Opt au refuzat transportul la spital. Şapte au fost transportaţi la spitalul din Topliţa, şase cu leziuni şi copilul fără leziuni”, a precizat Peter Szilard pentru Știrile ProTV.

Prefectul judeţului Harghita, Adrian-Jean Andrei, a fost anunţat despre accident şi a dat asigurări că s-au luat toate măsurile pentru acordarea primului ajutor victimelor şi transportarea lor la spital.

A fost declanşat codul roşu de intervenţie, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciubotariu.

„E vorba de un microbuz cu 20 de persoane, răsturnat. Din primele date pe care le avem până în acest moment se pare că două persoane sunt decedate, un bărbat şi o femeie, patru în stare gravă, 14 răniţi uşor. S-a declanşat codul roşu de intervenţie.


Se intervine cu opt echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cinci ambulanţe SMURD, două autospeciale de descarcerare, de la Gheorgheni şi Topliţa. În sprijin de la ISU Neamţ avem două ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport personal şi victime multiple şi de la Miercurea Ciuc a plecat o autospecială de transport victime multiple, cu punctul medical avansat ”, a declarat Alina Ciubotariu.
sursa: Știrile ProTV

Video: Deschide.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte