Ungheni // Locuitorii unui bloc din cartierul Dănuțeni sunt inundați la fiecare „gură de ploaie”. Mucegaiul și căldarile pentru colecatarea apei sunt „atotprezente”

Home  >>  Basarabia  >>  Ungheni // Locuitorii unui bloc din cartierul Dănuțeni sunt inundați la fiecare „gură de ploaie”. Mucegaiul și căldarile pentru colecatarea apei sunt „atotprezente”

Ungheni // Locuitorii unui bloc din cartierul Dănuțeni sunt inundați la fiecare „gură de ploaie”. Mucegaiul și căldarile pentru colecatarea apei sunt „atotprezente”

5
dec.,2017

3

„Birocrația si legile nesabuite din R. Moldova, ne-au adus în culmea disperării”. Așa începe istoria Mihaelei P., locuitoare a blocului din str. Burebista nr. 43, cartierul Dănuțeni al mun. Ungheni.

În urma furtunii care s-a abătut pe 23 iunie 2017 asupra mun. Ungheni, blocul de locuit cu 5 etaje din strada Burebista nr. 43, sectorul Dănuțeni al mun. Ungheni, acoperișul clădirii a fost deteriorat în proporție de 50%. Mai exact – acoperișul a fost zmuls și aruncat la cca 30 metri de bloc.

Vedeți Efectul furtunii din 23 iunie 2017 asupra Porții de Vest – mun. Ungheni.

Acoperișul a fost construit din resursele financiare proprii ale locatarilor, în vara anului 2008.

După cca 5 luni de la dezastru provocat de furtuna din 23 iunie 2017, Mihaela P. menționează că locatarii stau cu frica în sân în contextul în care tavanul se poate prabuși în orice clipă. La fiecare ploaie este imposibil și periculos să trăiești în acest bloc.

Drept urmare a calamității din iunie curent, Primaria mun. Ungheni a alocat din fondul de rezervă suma de 50 000 lei, iar Consiliul Raional Ungheni un materiale de construcție (270 foi de ardezie).

În mod normal sa solicitat ca lucrarile să fie efectuate pe baza de proiect, si de aici sa pornit povestea, fără să îi pese cuiva de soarta locatarilor.”, mai menționează Mihaela P.

În urma ploilor din ultima săptămâna, tavanul locatarilor de la etajul 5 fâlfâie în apă, iar pe coridoarele blocului s-au instalat ligheane și căldări, acolo unde curgea apa. Întrucât cele mai mari scurgeri se produc în colțurile coridoarelor, unde sunt și cele mai multe cabluri, al căror izolare dau de bănuit, există un mare pericol de electrocutare. Mai mult decât atât, apartamentele etajelor 4 și 5 deja au fost împânzite de mucegai, iar locatarii caută disperați sprijinul autorităților, pentru ai ajuta să-și acopere blocul”, scrie ziarul local Unghiul.info

În acest context, Mihaela P. a mai comunicat că marți (27 noiembrie 2017) au contactat reprezentanții Primăriei mun. Ungheni cu scopul de a veni la fața locului, pentru a se documenta (repetat) despre situația lor. Însă, nici un reprezentant al APL nu s-a prezentat.

Prezentul articol a fost elaborat cu scopul autosesizării (în cazul în care nu cunosc) Administrației Publice Locale despre situația în care s-au pomenit, în ajun de Crăciun, locuitorii blocului din str. Burebista nr. 43, sectorul Dănuțeni al mun. Ungheni.

Situația la fața locului în imagini:

Articolul are ca sursă strigătul de ajutor al locatarilor, expus pe o rețea de socializare:

3 Comments so far:

  1. […] un locuitor al străzii Grigore Adam din sectorul Dănuțeni, a postat pe facebook, starea deplorabilă a intersecției cu Str. […]

  2. […] Datorită faptului că cei doi operatori municipali – „Apă-Canal” Ungheni și „AVE” Ungheni – în scurt timp vor deveni operatori regionali, aceste autospeciale ne vor ajuta să acoperim […]

  3. […] Astfel, întru ușurarea viitoarelor „promisiuni” în contextul scrutinului electoral pentru alegerile locale generale, propun să ne identificăm singuri cele mai stringente probleme cu care ne confruntăm noi, locuitorii cartierului Dănuțeni. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte