Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș // Ultimul aviz pozitiv întru demararea obiectivului

Home  >>  Articol preluat  >>  Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș // Ultimul aviz pozitiv întru demararea obiectivului

Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș // Ultimul aviz pozitiv întru demararea obiectivului

29
nov.,2017

0

Proiectul Autostrăzii Ungheni – Iași – Tg. Mureș a primit la 27 noiembrie 2017 ultimul aviz necesar pentru demararea obiectivului. Proiectul de lege a trecut favorabil în plenul Senatului, comunică portalul de știri ieșean Bună Ziua Iași.

Astăzi (27.11.2017) a trecut FAVORABIL, la Senat, proiectul de lege al cărui coinițiator sunt, alături de alți colegi parlamentari din toate partidele, privind AUTOSTRADA UNGHENI-IAȘI-PAȘCANI-TG NEAMȚ-Ditrău-TG MUREȘ !!!

În prealabil, am intocmit si semnat raportul favorabil, de admitere a proiectului de lege, în calitate de secretar al Comisiei de transporturi și energie a Senatului României” a menționat pentru bzi.ro senatorul PSD Vasile Toma, secretarul Comisiei de Transporturi din Parlamentul României.

Vedeți și:
1. Video în susținerea cauzei „Moldova are nevoie de autostradă,
2. Petiție online: SUSŢINEM AUTOSTRADA MOLDOVA ,
3. (Doc) Memoriu de prezentare a noului Pod peste Prut la Ungheni, conexiune la Rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) prin autostrada Tg. Mureș-Iași – Ungheni
4. Stâna „de la marginea” viitoarei autostrăzi Tg. Mureș- Iași-Ungheni
5. Autostrada A8 // Împreună pentru autostrada Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş
6. Autostrada Ungheni-Iași-Tg. Mureș // În Iași se va organiza cel mai mare lanț uman în susținerea proiectului
7. Galerie foto // Cel mai mare lanț uman pentru susținerea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg. Mureș

După ce timp de mai mulți ani proiectul construcției acestei autostrăzi a fost analizat și dezbătut de autoritățile românești, la 7 iulie curent, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor al României, a anunţat că în acest an vor fi lansați 800 de kilometri de autostrăzi și a confirmat începerea proiectului autostrăzii Târgu Mureş – Ditrău- Tîrgu Neamț – Iaşi – Ungheni, mai scrie deschide.md.

Potrivit presei românești, licitaţiile pentru refacerea studiilor de fezabilitate la cele trei tronsoane ale Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş (Târgu Mureş – Ditrău, Ditrău – Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni) au fost blocate anul trecut după un raport al Curţii de Conturi.

Legătura dintre Moldova şi Transilvania se desfăşoară în acest moment pe traseele DN 15B – DN 15 şi DN 15 – DN 12C – DN 13B care fac faţă cu greu fluxului sporit de trafic.

Costul autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, cu o lungime totală de 310 kilometri, a fost estimat iniţial la 9 miliarde de euro.

Costul estimat prin ultimul MasterPlan General de Transport este de circa 4 miliarde de euro.

sursa:
1. Bună Ziua Iași / bzi.ro
2. Deschide.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte