Reintegrare teritorială // În Tighina va avea loc întrevederea reprezentanţilor politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană „1+1”

Home  >>  Basarabia  >>  Reintegrare teritorială // În Tighina va avea loc întrevederea reprezentanţilor politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană „1+1”

Reintegrare teritorială // În Tighina va avea loc întrevederea reprezentanţilor politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană „1+1”

24
nov.,2017

0

Sâmbătă, 25 noiembrie, ora 11:00, la Casa de Cultură P. Tkacenko din orașul Tighina (str. Lenin nr. 32) va avea loc o nouă întâlnire de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolui, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev.

Întrevederea reprezentanților politici în formatul „1+1” va avea loc în contextul desfășurării săptămâna viitoare (27-28 noiembrie) a negocierile în formatul „5+2″, după o pauză de aproape un an şi jumătate.

Printre subiectele care vor fi abordate se numără libera circulaţie între cele două maluri ale Nistrului, problema şcolilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană, dar şi cea a fermierilor din raionul Dubăsari, care nu au acces la terenurile agricole amplasate după traseul Camenca – Tiraspol.

 

La evenimentul de sâmbătă din Tighina, vor asista reprezentanţii mediatorilor şi ai observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

sursa: Biroul Politici de Reintegrare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte