Oficial: Podul peste Nistru de la Gura Bâcului – Bâcioc redeschis pentru circulația auto

Home  >>  Basarabia  >>  Oficial: Podul peste Nistru de la Gura Bâcului – Bâcioc redeschis pentru circulația auto

Oficial: Podul peste Nistru de la Gura Bâcului – Bâcioc redeschis pentru circulația auto

18
nov.,2017

1

Astăzi, 18 noiembrie 2017, ora 11:00, a fost (re)deschis pentru circulație auto podului dintre localitățile Gura Bîcului – Bîcioc.

La eveniment au participat Prim-ministrului, Pavel Filip, liderului de la Tiraspol Vadim Krasnoselski și reprezentanții politici în procesul de reglementare transnistreană Gheorghe Bălan și Vitalii Ignatiev.

Vedeți și:
1. Reintegrare teritorială // Briefingul susținut de Viceprim-ministrul Gheorghe BĂLAN și Vitalii Ignatiev după semnare Deciziei protocolare privind deschiderea podului dintre localitățile Gura Bîcului – Bîcioc.
2. Reintegrarea teritorială // Încă un pas întreprins de Chișinău spre redeschiderea pentru circulație a podului rutier Gura Bâcului – Bâcioc.
3. Reintegrare teritorială // Accesului în traficul rutier internaţional a autovehiculelor cu plăci de înmatriculare din regiunea transnistreană a Republicii Moldova
4. Programul de reintegrare al țării pentru 2017, a fost aprobat de Guvernul Republicii Moldova
5. Doc // DECIZIE Protocolară: deschiderea podului de pe Nistru Gura Bâcului- Bâcioc

Amintim că la 3 noiembrie 2017, Viceprim-ministrul Republicii Moldova Gheorghe BĂLAN, a semnat cu a.n (așa numitul) reprezentant al Tiraspolului Vitalii Ignatiev, Decizia protocolară privind deschiderea pentru circulație a podului de pe Nistru din regiunea localităților Gura Bâcului – Bâcioc, parte a traseului rutier internațional Brest – Chișinău – Odesa.

 

Totodată, redeschiderea podului Gura Bâcului – Bâcioc este rezultatul unor eforturi titanice, depuse de către negociatorii din partea Chișinăului pentru asigurarea respectării dreptului fundamental la libera circulație a cetățenilor Republicii Moldova de pe ambele maluri de Nistru și nu „interesele” așa numiților reprezentanți ai Tiraspolului.

Foto de la eveniment:

Video de la eveniment:

sursa: Guvernul Republicii Moldova

One Comment so far:

  1. […] că la 18 noiembrie 2017 a fost (re)deschis pentru circulație auto podului dintre localitățile Gura Bîcului – Bîcioc, rezultat al activității negociatorilor în procesul de reglementare transnitreană din partea […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte