Reintegrarea teritorială // Încă un pas întreprins de Chișinău spre redeschiderea pentru circulație a podului rutier Gura Bâcului – Bâcioc.

Home  >>  Basarabia  >>  Reintegrarea teritorială // Încă un pas întreprins de Chișinău spre redeschiderea pentru circulație a podului rutier Gura Bâcului – Bâcioc.

Reintegrarea teritorială // Încă un pas întreprins de Chișinău spre redeschiderea pentru circulație a podului rutier Gura Bâcului – Bâcioc.

2
nov.,2017

3

Pe 03 noiembrie curent, ora 11:00, la sediul Misiunii OSCE din municipiul Chișinău va avea loc întâlnirea de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev.

În acest context, reprezentantul politic în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinău, întreprinde din nou măsuri concrete pentru reintegrarea teritorială a Republicii Moldova

În cadrul întâlnirii urmează a fi coordonat și semnat textul proiectului deciziei protocolare privind deschiderea podului dintre localitățile Gura Bîcului – Bîcioc.

La eveniment vor asista reprezentanţii mediatorilor şi ai observatorilor din cadrul formatului „5+2”.

Este de menționat că subiectul redeschiderii podului rutier peste Nistru din dreptul localităților Gura Bâcului (r. Anenii Noi) și Bâcioc (r. Grigoriopol) a fost inclus pe ordinea de zi în cadrul negocierilor politice de mai multe ori.

Pentru prima dată, acest subiect a fost discutat la nivelul Viceprim-ministrului pentru reintegrare, începând cu anul 1998. Atunci, autoritățile constituționale au întreprins o serie de măsuri concrete, printre care și efectuarea lucrărilor de reparație a podului.

Referitor la redeschiderea pentru circulație, un lucru este cert, agreat de ambele părți din procesul de negocieri – podul nu poate fi folosit în scopuri militare.

Podul peste Nistru dintre Gura Bâcului şi Bâcioc este o cale strategică de transport care leagă Republica Moldova cu Ucraina, prin șosea națională M14.

3 Comments so far:

  1. […] protocolare privind deschiderea podului dintre localitățile Gura Bîcului – Bîcioc. 2. Reintegrarea teritorială // Încă un pas întreprins de Chișinău spre redeschiderea pentru circu… 3. Reintegrare teritorială // Accesului în traficul rutier internaţional a autovehiculelor cu […]

  2. […] protocolare privind deschiderea podului dintre localitățile Gura Bîcului – Bîcioc. 2. Reintegrarea teritorială // Încă un pas întreprins de Chișinău spre redeschiderea pentru circu… 3. Reintegrare teritorială // Accesului în traficul rutier internaţional a autovehiculelor cu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte