Petiție online // Se solicită acordarea Biroului Consular Ungheni atribuții pentru redobândirea cetățeniei române.

Home  >>  Basarabia  >>  Petiție online // Se solicită acordarea Biroului Consular Ungheni atribuții pentru redobândirea cetățeniei române.

Petiție online // Se solicită acordarea Biroului Consular Ungheni atribuții pentru redobândirea cetățeniei române.

17
oct.,2017

1

Recent, internauții din Ungheni, au lansat o petiție online adresată Ministerului Afacerilor Externe al României prin care se solicită acordarea Biroului Consular Ungheni atribuții la capitolul procedurii redobândirii cetățeniei române. Autorii solicită să se acorde Biroului Consular din mun. Ungheni, împuterniciri pentru ca cetățenii domiciliați în ex-județul Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași) să aibă posibilitatea depunerii jurământul de credință față de România în mun. Ungheni.

Petiția are următorul conținut:

„În atenția domnului Teodor-Viorel Meleșcanu

Noi, cetățenii Republicii Moldova, întâmpinăm probleme, la moment, cu depunerea jurământului de credință față de România. Perioada de programare pentru a depune jurământul s-a ajuns la 8-9 luni din momentul publicării ordinului în Monitorul Oficial. Considerăm că abordarea curentă a Guvernului României este discriminatorie şi îngrădeşte dreptul a cel puţin câteva sute de mii de români. Este nedrept, întrucât aceștia n-au fost întrebaţi dacă vor sau nu să facă parte din România, ci s-au născut pe acest teritoriu în urma unor procese istorice care nu au depins nici de ei şi nici de părinţii lor.

De accea, solicităm respectuos acordarea de împuterniciri suplimentare Biroului Consular de la Ungheni, să primească locuitorii cu domiciuliul în raioanele Ungheni, Călărași și Nisporeni să depună jurământul de credință față de România la oficiul sus menționat. ” 

Aici puteți contribui, desigur – prin semnare:

Solicităm să acordați, Biroului Consular de la Ungheni, împuterniciri pentru a putea primi jurământul de credință față de România, locuitorilor din raioanele Ungheni, Călărași și Nisporeni

Eu am votat, dar tu?

Vedeți și Petiție online: SUSŢINEM AUTOSTRADA MOLDOVA-TRANSILVANIA (Tg. Mureș – Iași – Ungheni)

One Comment so far:

  1. […] construcția unei case Eparhiale în spatele Catedralei, astăzi un grup cetățeni au inițiat o petiție prin care se cere mai multă transparență în proiectul sus […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte