Guvernatorul regiunii Odesa: Podul peste r. Nistru de pe traseul Odesa – Reni a fost proiectat cu abateri

Home  >>  Articol preluat  >>  Guvernatorul regiunii Odesa: Podul peste r. Nistru de pe traseul Odesa – Reni a fost proiectat cu abateri

Guvernatorul regiunii Odesa: Podul peste r. Nistru de pe traseul Odesa – Reni a fost proiectat cu abateri

12
oct.,2017

0

Finalizarea construcției podului peste r. Nistru de pe traseul Odesa – Reni, în regiunea localității Palanca (RM), întârzie, ceea ce a cauzat nemulțumirea Guvernatorului regiunii Odesa –  Maxim Stepanov.

Vedeți (Foto) Traseul Basarabeasca-Arciz (UA): poligon petru testarea nervilor și automobilelorPROIECT FOTO // Viitorul punct de control comun moldo-ucrainean „Palanca”Insula Nișaliu;; teritoriul Republicii Moldova cedat Ucrainei?

Potrivit publicației ucrainene ПАССАЖИРСКИЙ ТРАНСПОРТ (trad. Transport pentru pasageri):

 „Podul de pe traseul național M15 Odesa-Reni, în apropierea satului moldovenesc Palanca, a fost construi cu o serie de încălcări, care au cauzat întârzieri serioase în finalizarea lucrărilor. Acest lucru a fost anunțat de către Guvernatorul regiunii Odesa  – Maxim Stepanov, după vizitarea șantierului. El și-a exprimat de asemenea nemulțumirea față de greșelile făcute încă în faza de proiectare a podului, care „вылезли боком (trad. ru. crează probleme)“ în procesul de finalizare a lucrărilor.

„Pot să spun că nu sunt foarte fericit cu progresul lucrărilor pe pod în Palanca. Am înțeles că greșelile au fost făcute în faza de proiectare, dar eu nu văd de ce au devenit cunoscute abia acum, atunci când locul de muncă a ajuns la final. Sunt revoltat, că problemele existente nu au fost raportate înainte”, a subliniat șeful Administrației de Stat pentru aceași publicație.

Aceași sursă mai comunică că Guvernatorul Maxim Stepanov a purtat de asemenea discuții cu partea moldovenească cu privire la finalizarea lucrărilor de dezmembrare a drumului de ocolire construit temporar.

Repararea podului de pe traseul Odesa-Reni a început în luna decembrie a anului trecut cu darea în exploatare în termen de 6 luni – înainte de începerea sezonului estival al anului 2017.

De fapt, se construiește un nou pod în locul vechiului, exploatat până la limită. Ca măsură temporară, traficul a fost lansat de partea ucraineană pe un drum de ocolire temporar, construit pe teritoriul Republicii Moldova (terenul s. Palanca) în primăvara anului 2017 și dat în exploatare pe 15 mai.

Costul total al proiectului pentru construirea drumului de ocolire și reconstrucția podului este de cca 76 milioane de Hrivne. Alți 6,8 milioane din bugetul ucrainean au fost alocate pentru construcția drumului de ocolire temporar.

Deschiderea solemnă a Podul a fost anunțată pentru septembrie 2017, însă termenul a fost amânat până la 1 noiembrie 2017, datorită faptului că, pe parcursul lucrărilor, stratul de suprafață a coborât sub limită și a apărut o nouă problemă tehnică.

În concluzie pot menționa că pentru locuitorii regiunii Odesa (sudul Basarabiei) nu este clar când vor putea circula pe drumuri bune și nu pe un traseul în care orice metru e plin de gropi.

sursa: traffic.od.ua
Articol tradus și adaptat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte