Metodă ingenioasă prin care șoferii încetinesc la zebră

Home  >>  Chişinău  >>  Metodă ingenioasă prin care șoferii încetinesc la zebră

Metodă ingenioasă prin care șoferii încetinesc la zebră

12
oct.,2017

0

În Ucraina a apărut o metodă ingenioasă prin care șoferii încetinesc la trecerile pentru pietoni, fără a le fi impuse careva bariere fizice.

Despre acest lucru comunică un internaut ucrainean pe facebook, în grupul Ismail, așa cum este (Измаил, как он есть):

În Vinnița, lângă unul dintre punctele de trecere a pietonilor, au fost instalate niște figuri ale unor copii, aspectul cărora ar trebui să impună șoferii să scadă din viteza înainte de „zebra”.

O poză cu aceste instalații a devenit virală pe Facebook. Lilah Dallas, autorul pozei, a menționat următoarele în descriere:

„Priviți, ce inovație minunată a fost instalată în Vinnița: au fost instalate figuri copii-pietoni în locuri unde există trecere pentru pietoni. Pesimiștii „locali” spun că sunt pentru o perioadăscurtă timp și în curând vor fi vandalizate. În schimb, conducătorii auto confirmă căaceste figurineîi obligă, datorită asemănării cu copii, să reducă semnificativ viteza în imediata apropiere de trecerea pentru pietoni”.Această inițiativă poate cu ușurință preluată de autoritățile competente din Republica Moldova, mai ales că nu necesită mari cheltuieli financiare.

Totodată, are un efect de lungă durată la capitolul siguranța traficului rutier și aduce trecerea de prietoni într-un mediu mai sigur.

Cei de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, de comun cu Ministerul Afacerilor Interne, pot testa și această opțiune.

Zebrele, pot deveni și mai sigure, atât pentru pietoni cât și pentru conducătorii auto.

sursa: Facebook / Ismail, așa cum este (Измаил, как он есть)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte